Wędkarstwo karpiowe Strona Główna Wędkarstwo karpiowe
Miejsce na wymianę poglądów pomiędzy karpiarzami. Znajdziesz tu zarówno dyskusje na temat sprzętu karpiowego, metod i technik połowu karpia, opinie na wszelkie tematy oraz mnóstwo innych porad. Dołącz do dyskusji z nami i dowiedz się więcej!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: MariuszPosmyk
2016-07-29, 10:27
Sygnalizatory Monsterfishing (MF-213c i inne)
Autor Wiadomość
Storm 
Grzegorz Apanowicz


Pomógł: 11 razy
Wiek: 28
Posty: 447
Skąd: Ełk
Wysłany: 2013-11-05, 09:54   Sygnalizatory Monsterfishing (MF-213c i inne)

Witam.
Zamierzam w niedalekim czasie nabyć sygnalizatory brań najlepiej zestaw 4+1 kwota to 400-500zł max.
Wiem że są już dostępne nowe sygnalizatory brań Monsterfishing MF-213, czy ktoś testował te sygnałki i mógłby mi zdać relacje jak się sprawują oraz czy rzeczywiście są wart uwagi?
_________________
...::: NO KILL :::...
Odwiedź i polub nas na Facebook-u :)
Zajrzyj również na nasz kanał na YouTube :)
 
 
raczyk 
Konrad Raczyński


Pomógł: 2 razy
Wiek: 26
Posty: 164
Skąd: Busko Zdrój
Wysłany: 2013-11-05, 17:58   

One niedawno wyszły więc raczej ciężko o konkretne i sprawdzone opinie :)
 
 
Storm 
Grzegorz Apanowicz


Pomógł: 11 razy
Wiek: 28
Posty: 447
Skąd: Ełk
Wysłany: 2013-11-05, 18:50   

raczyk napisał/a:

One niedawno wyszły więc raczej ciężko o konkretne i sprawdzone opinie :)

Rozumiem, liczyłem że może ktoś się skusił i zakupił na końcówkę sezonu ten set i chociaż raz je wypróbował :)
_________________
...::: NO KILL :::...
Odwiedź i polub nas na Facebook-u :)
Zajrzyj również na nasz kanał na YouTube :)
 
 
Speedaco
[Usunięty]

Wysłany: 2013-11-05, 18:59   

Owszem! Ja kupiłem... Użyłem 1 raz póki co i nie mam zastrzeżeń ale jest to zbyt krótki okres czasu by wypowiadać się autorytatywnie i oceniać ten zestaw...
 
 
JKarp 
Janusz Kozłowski


Pomógł: 8 razy
Wiek: 56
Posty: 252
Skąd: Legionowo
Wysłany: 2013-11-06, 00:37   

Cześć
Mam od momentu jak wyszły. Mają za sobą chyba trzy zasiadki. Działają - czego więcej chcieć?
JK
 
 
Storm 
Grzegorz Apanowicz


Pomógł: 11 razy
Wiek: 28
Posty: 447
Skąd: Ełk
Wysłany: 2013-11-06, 05:49   

JKarp napisał/a:
Cześć
Mam od momentu jak wyszły. Mają za sobą chyba trzy zasiadki. Działają - czego więcej chcieć?
JK

No to najważniejsze że działają i sprawdziły się w terenie :)
_________________
...::: NO KILL :::...
Odwiedź i polub nas na Facebook-u :)
Zajrzyj również na nasz kanał na YouTube :)
 
 
krzaku111 
Kamil Krzak


Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Posty: 158
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2013-11-06, 08:38   

Ale fakt faktem, są w dobrej cenie i przyjemnie wygladają,mają sporo funkcji, napewno nie jest to FOX tyle, że foxy są 3-4 razy droższe, też chce je nabyć ale to chyba zbyt krótki czas żeby poznać opinie użytkowników
 
 
 
szakalaka 
Andrzej Nowak

Wiek: 48
Posty: 97
Skąd: Opole
Wysłany: 2013-11-06, 16:23   

Witam
Sam czekam na set w wersji 3 i jak wyjdzie to od razu go biorę :) , nawet nie będę czekał na opinie bo skoro wcześniejsze modele są oceniane wysoko to niby czemu ma to się zmienić w najnowszym dziecku Sebastiana :) .

Pozdrawiam
_________________
Lepsza jest mała pomoc niż wielkie współczucie .
 
 
Storm 
Grzegorz Apanowicz


Pomógł: 11 razy
Wiek: 28
Posty: 447
Skąd: Ełk
Wysłany: 2013-11-06, 16:39   

szakalaka napisał/a:
Sam czekam na set w wersji 3 i jak wyjdzie to od razu go biorę

Ciekawe czy wersja 3 zostanie w ogóle opracowana. Wiem że wersja 2, ta z nową centralką dwukierunkową, można się jej spodziewać na początku grudnia wstępnie mi wiadomo ale czy na pewno? To już tylko Sebastian wie.
_________________
...::: NO KILL :::...
Odwiedź i polub nas na Facebook-u :)
Zajrzyj również na nasz kanał na YouTube :)
 
 
JKarp 
Janusz Kozłowski


Pomógł: 8 razy
Wiek: 56
Posty: 252
Skąd: Legionowo
Wysłany: 2013-11-08, 19:31   

Cześć
Dodam jeszcze:-)
Byłem nas zasiadce od środy do dziś. Praktycznie całą ostatnią noc mżyło i padało tak na zmianę do dziś około 15:00 jak się zbierałem.
Uwag do działania nie stwierdziłem.
JK
 
 
Pilar 

Wiek: 41
Posty: 20
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2013-11-08, 23:44   

Wiecie może jakie jeszcze będą zmiany w wersji 2? Zastanawiam się czy warto czekać. Chociaż pewnie tak gdyż nowy zestaw potrzebuję na nowy sezon.
 
 
 
Storm 
Grzegorz Apanowicz


Pomógł: 11 razy
Wiek: 28
Posty: 447
Skąd: Ełk
Wysłany: 2013-11-09, 06:46   

Pilar napisał/a:
Wiecie może jakie jeszcze będą zmiany w wersji 2? Zastanawiam się czy warto czekać. Chociaż pewnie tak gdyż nowy zestaw potrzebuję na nowy sezon.

Wersja 2 będzie różnić się wyłącznie nową centralką dwukierunkową.
_________________
...::: NO KILL :::...
Odwiedź i polub nas na Facebook-u :)
Zajrzyj również na nasz kanał na YouTube :)
 
 
MarcinMistkowsk 

Wiek: 35
Posty: 47
Skąd: Świdnica
Wysłany: 2014-01-17, 19:49   

Jestem po pierwszej zasiadce kilkugodzinnej z dwoma kolegami z tego forum i oni mogą potwierdzić że nie leje wody ,nie robię reklamy ani anty reklamy tylko wyrażam opinię o zakupionym produkcie . Na razie nie ma powodów do paniki ale czas pokaże co dalej.

Posiadam od niedawna MF 213c i po pierwszej zasiadce

Zwieszenie się sygnalizatorów podczas testowania alarmu kradzieżowego nie można było go wyłączyć,syrena grała cały czas nawet po odłożeniu kija na miejsce. Pomogło wyłączenie sygnalizatora i centralki oraz ponowne jej włączenie.

Po około godzinie u kolegi odjazd ,biegnę do jego kija,i zwijam pusty zestaw bez kulasa. Wracam do siebie na stanowisko (5mertów) swinger leży na dnie a na centralne nawet nie piskło,sprawdzam i okazuje się że w centalce głos nie działa tylko diody się świecą

( zaznaczam że sygnałki były wyciszone a centralka na maxa i wibrator też nie działał więc nie ma opcji o przełączeniu przypadkiem w tryb wyciszony na centralce)

Wyłączenie i włączenie ponowne i wszystko działa ok. Po kilku godzinach zwijamy się do domu a kumpel mówi że mam otwarte klapki w sygnałkach. Sprawdzam i rzeczywiście jedna klapka zjechała do połowy a druga kilka milimetrów .

Na razie tyle i do następnej zasiadki :)
 
 
Cypisek 
Cyprian Gutkowski


Pomógł: 30 razy
Wiek: 36
Posty: 1590
Skąd: Piastów
Wysłany: 2014-01-17, 19:52   

MarcinMistkowsk napisał/a:
Jestem po pierwszej zasiadce kilkugodzinnej z dwoma kolegami z tego forum i oni mogą potwierdzić że nie leje wody ,nie robię reklamy ani anty reklamy tylko wyrażam opinię o zakupionym produkcie . Na razie nie ma powodów do paniki ale czas pokaże co dalej.

Posiadam od niedawna MF 213c i po pierwszej zasiadce

Zwieszenie się sygnalizatorów podczas testowania alarmu kradzieżowego nie można było go wyłączyć,syrena grała cały czas nawet po odłożeniu kija na miejsce. Pomogło wyłączenie sygnalizatora i centralki oraz ponowne jej włączenie.

Po około godzinie u kolegi odjazd ,biegnę do jego kija,i zwijam pusty zestaw bez kulasa. Wracam do siebie na stanowisko (5mertów) swinger leży na dnie a na centralne nawet nie piskło,sprawdzam i okazuje się że w centalce głos nie działa tylko diody się świecą

( zaznaczam że sygnałki były wyciszone a centralka na maxa i wibrator też nie działał więc nie ma opcji o przełączeniu przypadkiem w tryb wyciszony na centralce)

Wyłączenie i włączenie ponowne i wszystko działa ok. Po kilku godzinach zwijamy się do domu a kumpel mówi że mam otwarte klapki w sygnałkach. Sprawdzam i rzeczywiście jedna klapka zjechała do połowy a druga kilka milimetrów .

Na razie tyle i do następnej zasiadki :)


Jeśli to wszystko prawda, no i wydarzyło się na jednej zasiadce to niezły numer :P Ale z tanimi sygnalizatorami tak czasem bywa, zwyczajnie mają niższą kontrolę jakości.
Ostatnio zmieniony przez Cypisek 2014-01-17, 19:54, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
MarcinMistkowsk 

Wiek: 35
Posty: 47
Skąd: Świdnica
Wysłany: 2014-01-17, 19:56   

Byli ze mną Miro56 i calakiller. Mirek wpadł tylko na chwilę i widział akcję z alarmem bo mu pokazywałem funkcje. Piotrek był cały czas i się ze mnie śmiał z tego co kupiłem :D
 
 
werem 
Jerzy Weremiuk


Pomógł: 5 razy
Wiek: 44
Posty: 214
Skąd: Hajnówka
Wysłany: 2014-01-17, 20:09   

Panowie, jedna jaskółka nie czyni wiosny, a jeden wadliwy set lub więcej, może się zdarzyć nawet "drogiej" i renomowanej firmie...
_________________
 
 
astrauss 
Administrator
Artur Strauss


Pomógł: 13 razy
Wiek: 52
Posty: 946
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2014-01-17, 20:11   

werem napisał/a:
Panowie, jedna jaskółka nie czyni wiosny, a jeden wadliwy set lub więcej, może się zdarzyć nawet "drogiej" i renomowanej firmie...


Masz rację, tak samo jak to, że kto się wróblem urodził orłem nie umrze :)
_________________
Jeden z dwóch najbardziej konserwatywnych Adminów F-K
-----------------------------------------------------------
Pozdrawiam

Artur Strauss
 
 
krzaku111 
Kamil Krzak


Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Posty: 158
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2014-01-17, 20:15   

Zakupiłem, byłem na 3 zasiadkach, nie ma jak narazie(i oby nie było) najmniejszego problemu, spełniają swoje zadanie. Na chwilę obecną uważam to za trafny zakup.
 
 
 
MarcinMistkowsk 

Wiek: 35
Posty: 47
Skąd: Świdnica
Wysłany: 2014-01-17, 20:20   

werem napisał/a:
Panowie, jedna jaskółka nie czyni wiosny, a jeden wadliwy set lub więcej, może się zdarzyć nawet "drogiej" i renomowanej firmie...


Na razie nie twierdzę że to bubel i nie reklamuje sprzętu. Na łowisko wybrałem się testować sprzęt bo było w okolicach zera i padał śnieg więc o relaksie raczej nie można rozmawiać.
 
 
astrauss 
Administrator
Artur Strauss


Pomógł: 13 razy
Wiek: 52
Posty: 946
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2014-01-17, 20:24   

krzaku111 napisał/a:
Zakupiłem, byłem na 3 zasiadkach, nie ma jak narazie(i oby nie było) najmniejszego problemu, spełniają swoje zadanie. Na chwilę obecną uważam to za trafny zakup.


Rzeczywiście - wyczyn. Jak powiesz to tak jak ja po 4 i 5 latach użytkowania 2 różnych setów ze średnią nad wodą 50-60 dni w roku, to szacun. Narazie jak dla mnie to baśnie braci Grimm.
_________________
Jeden z dwóch najbardziej konserwatywnych Adminów F-K
-----------------------------------------------------------
Pozdrawiam

Artur Strauss
 
 
werem 
Jerzy Weremiuk


Pomógł: 5 razy
Wiek: 44
Posty: 214
Skąd: Hajnówka
Wysłany: 2014-01-17, 20:28   

astrauss, lepszy wróbel w garści niż skowronek na dachu. ;)
_________________
 
 
astrauss 
Administrator
Artur Strauss


Pomógł: 13 razy
Wiek: 52
Posty: 946
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2014-01-17, 20:29   

werem napisał/a:
astrauss, lepszy wróbel w garści niż skowronek na dachu. ;)


Pewnie tak. Jak to się kiedyś mówiło każdemu według potrzeb :)
_________________
Jeden z dwóch najbardziej konserwatywnych Adminów F-K
-----------------------------------------------------------
Pozdrawiam

Artur Strauss
 
 
miro56 
Mirosław Głowacki



Pomógł: 23 razy
Wiek: 61
Posty: 1045
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 2014-01-17, 20:39   

MarcinMistkowsk napisał/a:
Byli ze mną Miro56 i calakiller. Mirek wpadł tylko na chwilę i widział akcję z alarmem bo mu pokazywałem funkcje. Piotrek był cały czas i się ze mnie śmiał z tego co kupiłem :D


Potwierdzam :(
 
 
MarcinMistkowsk 

Wiek: 35
Posty: 47
Skąd: Świdnica
Wysłany: 2014-01-17, 20:44   

Jest jeszcze takie przypuszczenie że po prostu te klapki po prostu bawiąc się tymi sygnałkami przypadkiem otworzyłem. wciskając przycisk funkcyjny trzymam dłonią za tył sygnalizatora. Na ten weekend znów zasiadka i będę sprawdzał dalej.
 
 
monsterfishing 
Sebastian

Pomógł: 3 razy
Wiek: 41
Posty: 680
Skąd: Tomaszów Maz.
Wysłany: 2014-01-17, 21:03   

Witam, proszę wymienić baterie która była w komplecie jeśli baterie były/jest marki VIPOW nadaje się do kosza, raz już reklamowałem prawie 2500szt. tych baterii, to jedyny winowajca tych problemów... Proszę jeszcze sprawdzić stabilność właśnie połączenia tych baterii z klipsem gdzie je wpinamy w sygnałku, są jakoś dziwnie zrobione że nie trzymają i tak będzie się działo jak opisałeś... Jeden zatrzask trzyma tak że ciężko wypiąć baterie drugi lata luzem praktycznie...
Pozdrawiam
Sebastian
 
 
 
astrauss 
Administrator
Artur Strauss


Pomógł: 13 razy
Wiek: 52
Posty: 946
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2014-01-17, 21:10   

monsterfishing napisał/a:
[...] są jakoś dziwnie zrobione że nie trzymają i tak będzie się działo jak opisałeś... J


Sebastian, z całym szacunkiem, jesteś producentem, więc nie pisz proszę "są jakoś dziwnie zrobione że nie trzymają". Albo wiesz co zamawiasz u Kitajców, albo nie...
_________________
Jeden z dwóch najbardziej konserwatywnych Adminów F-K
-----------------------------------------------------------
Pozdrawiam

Artur Strauss
 
 
monsterfishing 
Sebastian

Pomógł: 3 razy
Wiek: 41
Posty: 680
Skąd: Tomaszów Maz.
Wysłany: 2014-01-17, 21:19   

He, Artur ale ja nie zamawiam baterii u Kitajcow jak to nazwałeś ale w Polsce w firmie LPelektronik wiec nie mam na to wplywu, ostatnio mi to wymienili bo baterie nie trzymały prądu i od nowości miały 8,6V, natomiast teraz jest problem z + w nich chyba bo nie trzyma się dokładnie co tez już zgłosiłem do tej firmy ale mają to wiesz gdzie... Nie sadziłem że sprawi to większy problem ale czytając to teraz nawet to przetestowałem, i przykładowo wpinając baterie sygnałek nawet nie startuje, jak odepniesz i wepniesz ponownie zastartuje dzieje się to tylko na tych bateriach wiec dlatego to napisałem, w tamtym roku miałem podobny problem w MF212 właśnie z powodu tych baterii... Od Kitajcow nie brałem bo myślałem że kupując Vipow będą lepsze z racji że duża firma i ma własnie kontrole jakości tego co sprzedaje, ale widzę że lepiej samemu zamawiać ze starego źródła:)
 
 
 
astrauss 
Administrator
Artur Strauss


Pomógł: 13 razy
Wiek: 52
Posty: 946
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2014-01-17, 21:21   

monsterfishing napisał/a:
He, Artur ale ja nie zamawiam baterii u Kitajcow jak to nazwałeś ale w Polsce w firmie LPelektronik wiec nie mam na to wplywu, ostatnio mi to wymienili bo baterie nie trzymały prądu i od nowości miały 8,6V, natomiast teraz jest problem z + w nich chyba bo nie trzyma się dokładnie co tez już zgłosiłem do tej firmy ale mają to wiesz gdzie... Nie sadziłem że sprawi to większy problem ale czytając to teraz nawet to przetestowałem, i przykładowo wpinając baterie sygnałek nawet nie startuje, jak odepniesz i wepniesz ponownie zastartuje dzieje się to tylko na tych bateriach wiec dlatego to napisałem, w tamtym roku miałem podobny problem w MF212 właśnie z powodu tych baterii... Od Kitajcow nie brałem bo myślałem że kupując Vipow będą lepsze z racji że duża firma i ma własnie kontrole jakości tego co sprzedaje, ale widzę że lepiej samemu zamawiać ze starego źródła:)


Nie chodzi mi Seba o baterie, ale o ich trzymanie (mocowanie), bynajmniej tak wynikało z Twojego postu,pisałem o "stabilności połączenia"
_________________
Jeden z dwóch najbardziej konserwatywnych Adminów F-K
-----------------------------------------------------------
Pozdrawiam

Artur Strauss
Ostatnio zmieniony przez astrauss 2014-01-17, 21:22, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
monsterfishing 
Sebastian

Pomógł: 3 razy
Wiek: 41
Posty: 680
Skąd: Tomaszów Maz.
Wysłany: 2014-01-17, 21:22   

Tak o to chodziło, ale klips jest OK z innymi bateriami działa.. tylko z tymi nie:)
To jest dokładnie ta bateria:



bez znaczenia czy pakowana w blister czy folie po 10szt. i kartonik to szrot i tyle!
 
 
 
astrauss 
Administrator
Artur Strauss


Pomógł: 13 razy
Wiek: 52
Posty: 946
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2014-01-17, 21:24   

monsterfishing napisał/a:
Tak o to chodziło, ale klips jest OK z innymi bateriami działa.. tylko z tymi nie:)

Czyli, że brak wymiaru z Vipow. Szkoda, że ta informacja nie pojawiła się wcześniej :)
_________________
Jeden z dwóch najbardziej konserwatywnych Adminów F-K
-----------------------------------------------------------
Pozdrawiam

Artur Strauss
 
 
monsterfishing 
Sebastian

Pomógł: 3 razy
Wiek: 41
Posty: 680
Skąd: Tomaszów Maz.
Wysłany: 2014-01-17, 21:27   

Ja już trochę się porabowałem z nimi, miałem nadzieje że problem zniknie ale widać nie bardzo, miałem tylko problem z nimi takimi jak na foto co dałem, alkaliczne są OK ale te to szrot! Kup i podłącz miernik a sam się przekonasz... Brałem od nich bo to znana firma i rabat też wynegocjowałem bardzo dobry, ale co z tego jak nie paca jak powinno...
 
 
 
astrauss 
Administrator
Artur Strauss


Pomógł: 13 razy
Wiek: 52
Posty: 946
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2014-01-17, 21:29   

monsterfishing napisał/a:
Ja już trochę się porabowałem z nimi, miałem nadzieje że problem zniknie ale widać nie bardzo, miałem tylko problem z nimi takimi jak na foto co dałem, alkaliczne są OK ale te to szrot! Kup i podłącz miernik a sam się przekonasz... Brałem od nich bo to znana firma i rabat też wynegocjowałem bardzo dobry, ale co z tego jak nie paca jak powinno...


bywa, czasami zyskasz 10%, a stracisz 40
_________________
Jeden z dwóch najbardziej konserwatywnych Adminów F-K
-----------------------------------------------------------
Pozdrawiam

Artur Strauss
 
 
monsterfishing 
Sebastian

Pomógł: 3 razy
Wiek: 41
Posty: 680
Skąd: Tomaszów Maz.
Wysłany: 2014-01-17, 21:33   

Masz racje, jest jeszcze w nich coś dziwnego a mianowicie styki są niklowane czy tam czymś pokryte chodzi o to srebrne, dopinasz miernik i musisz majdrować końcem próbnika jak by styku nie było, nie wiem co jest ale jest do d...y....
 
 
 
astrauss 
Administrator
Artur Strauss


Pomógł: 13 razy
Wiek: 52
Posty: 946
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2014-01-17, 21:36   

monsterfishing napisał/a:
Masz racje, jest jeszcze w nich coś dziwnego a mianowicie styki są niklowane czy tam czymś pokryte chodzi o to srebrne, dopinasz miernik i musisz majdrować końcem próbnika jak by styku nie było, nie wiem co jest ale jest do d...y....
koło obróbki niklowanej to chyba tylko leżało. Zmień Seba dostawcę baterii, bezwzględnie. Notabene, jak powziąłeś info o takiej sytuacji powinieneś był wycofać wszystkie te baterie od sklepów/klientów. lepsza taka akcja, choć kosztuje, niż późniejsze żale na forach...
_________________
Jeden z dwóch najbardziej konserwatywnych Adminów F-K
-----------------------------------------------------------
Pozdrawiam

Artur Strauss
 
 
monsterfishing 
Sebastian

Pomógł: 3 razy
Wiek: 41
Posty: 680
Skąd: Tomaszów Maz.
Wysłany: 2014-01-17, 21:47   

Masz racje, ale zapewniono mnie że to może była jakaś tam dostawa trefna, potem przyznam się że nie sprawdzałem, wiesz akcja była taka że chciałem dobrze znaczy aby dodawać baterie bardziej znanej firmy niż NO NAME lepiej to wygląda niby, ale tylko niby...

Tak czy tak w poniedziałek wiozę je do dostawcy i czekam na info od Marcina czy coś się jeszcze dzieje z sygnałkami... bo to typowy zawis układu z tego co opisał a z autopsji wiem że taki objaw jest z braku mocy.
 
 
 
astrauss 
Administrator
Artur Strauss


Pomógł: 13 razy
Wiek: 52
Posty: 946
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2014-01-17, 21:51   

monsterfishing napisał/a:
Masz racje, ale zapewniono mnie że to może była jakaś tam dostawa trefna, potem przyznam się że nie sprawdzałem, wiesz akcja była taka że chciałem dobrze znaczy aby dodawać baterie bardziej znanej firmy niż NO NAME lepiej to wygląda niby, ale tylko niby...


Właśnie, ale na błędach człowiek się uczy :)
_________________
Jeden z dwóch najbardziej konserwatywnych Adminów F-K
-----------------------------------------------------------
Pozdrawiam

Artur Strauss
 
 
erde 
Radek Dziedzic


Pomógł: 2 razy
Wiek: 34
Posty: 236
Skąd: Katowice
Wysłany: 2014-01-17, 21:56   

Z ciekawości sprawdziłem jakie były w moim zestawie MF-212.
Jakieś srebrno-zielone Power Heavy Duty... ;) Zmierzyłem i miernik pokazuje 12,5V po mocnym użytkowaniu od bodajże czerwca ;)
 
 
monsterfishing 
Sebastian

Pomógł: 3 razy
Wiek: 41
Posty: 680
Skąd: Tomaszów Maz.
Wysłany: 2014-01-17, 21:57   

Dzięki za rozmowę, czekam na dalsze info czy się coś dzieje, czy to jakiś "bug" w sofcie cy to tylko problem z tym zasilaniem/ stykiem. W razie jak coś oczywiście pokrywam wszystkie koszta wymiany, wysyłek sygnałków:)
Pozdro
Seba
 
 
 
monsterfishing 
Sebastian

Pomógł: 3 razy
Wiek: 41
Posty: 680
Skąd: Tomaszów Maz.
Wysłany: 2014-01-17, 21:59   

erde napisał/a:
Z ciekawości sprawdziłem jakie były w moim zestawie MF-212.
Jakieś srebrno-zielone Power Heavy Duty... ;) Zmierzyłem i miernik pokazuje 12,5V po mocnym użytkowaniu od bodajże czerwca ;)


Tak to bardzo dobre baterie i żałuje że z nich zrezygnowałem bo to chyba najlepsze bakterie na rynku a niby NO NAME od Kitajców jak to Artur nazywa ;) Ja nie miałem lepszych nawet jak kupowałem jakieś Philipsy czy coś jak mi tych własnie brakło, ale chciałem lepiej a wyszło do bani...
Teraz jest tak że sygnalek przy 5,5V zaczyna świrować, w wersji v3 używam innego stabilizatora i uda mi się podbić nawet jak bateria spadnie do 4,2-3,5V powinien jeszcze działać ale to już inna bajka...
 
 
 
MarcinMistkowsk 

Wiek: 35
Posty: 47
Skąd: Świdnica
Wysłany: 2014-01-17, 22:11   

Jeśli chodzi o mnie to ja na prawdę nie robię tu żadnej antyreklamy, podziwiam i naprawdę wróżę Sebastianowi wyrobienia super marki na rynku wędkarskim. We wcześniejszym temacie Sebastian pisał żeby zgłaszać wszystkie problemy ponieważ my jesteśmy testerami a on producentem i tak właśnie robię nie po to żeby zamulić sprzedaż tylko po to aby się rozwijać. Zrobiło się z mojej opinii dwie strony analizy i możliwe że po tej dyskusji będzie lepiej w kraju.

A to wszystko wina Tuska :P
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Wersja forum PDA/GSM

Strona wygenerowana w 0,29 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Dla użytkowników:




Konkursy! Co miesiąc do zgarnięcia bony na sprzęt karpiowy oraz nagrody rzeczowe!








Duże zniżki na sprzęt karpiowy dla aktywnych użytkowników!







Możliwość testowania sprzętu oraz przynęt!




Sponsorzy forum: