Wędkarstwo karpiowe Strona Główna Wędkarstwo karpiowe
Miejsce na wymianę poglądów pomiędzy karpiarzami. Znajdziesz tu zarówno dyskusje na temat sprzętu karpiowego, metod i technik połowu karpia, opinie na wszelkie tematy oraz mnóstwo innych porad. Dołącz do dyskusji z nami i dowiedz się więcej!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Gabriel
2013-02-27, 22:49
Łódka do wywozu zanęty/przynęty.
Autor Wiadomość
Storm 
Grzegorz Apanowicz


Pomógł: 11 razy
Wiek: 28
Posty: 444
Skąd: Ełk
Wysłany: 2015-01-18, 14:21   

Nie byłbym sobą jakbym zdjęć swej łódki nie miał :lol:





Po małych poprawkach ;)





FILM Z PŁYWANIA

Jeżeli chodzi o silniki, siedzą tam 2x Swift 500, zasilana łódka jest dwoma akumulatorami 6V 4,5AH, które starczają na długo przy ekonomicznej prędkości (1/3 mocy silnika) ;)
_________________
...::: NO KILL :::...
Odwiedź i polub nas na Facebook-u :)
Zajrzyj również na nasz kanał na YouTube :)
 
 
Danio 
Daniel Łach



Pomógł: 4 razy
Wiek: 18
Posty: 310
Skąd: Kraków
Wysłany: 2015-01-18, 15:09   

Efekt końcowy wizualny super ! ;)
Jedno pytanko mam do czego służy ci ta kamera z tyłu tylko do nagrywania by była fajne ujęcia do filmów czy ma to jeszcze jakieś inne zastosowania ?
 
 
Storm 
Grzegorz Apanowicz


Pomógł: 11 razy
Wiek: 28
Posty: 444
Skąd: Ełk
Wysłany: 2015-01-18, 18:10   

Głównie do filmów ;) Teraz zmieniłem kamerkę z tej co na zdjęciach na sportową lepsza jakość nagrań będzie :) A niekiedy przeglądam na zasiadkach nagrania aby zobaczyć czy przed marker zrzut wykonałem czy też za, niekiedy jak markery są daleko ustawione to ciężko stwierdzić z brzegu :)
_________________
...::: NO KILL :::...
Odwiedź i polub nas na Facebook-u :)
Zajrzyj również na nasz kanał na YouTube :)
 
 
szpieg 
szpieg

Posty: 36
Skąd: podkarpacie
Wysłany: 2015-01-18, 21:49   

Storm, a czy idzie w tym kadłubie upchać 2 akumulatory 6V 12AH? Zmieszczą się? A jeśli tak, to czy nie będzie za dużego zanużenia? Chciałbym, aby moja łódka mogła naprawdę długo popływać na jednym komplecie akumulatorów.
 
 
Danio 
Daniel Łach



Pomógł: 4 razy
Wiek: 18
Posty: 310
Skąd: Kraków
Wysłany: 2015-01-18, 22:19   

szpieg, Zapewne łajba mocno siądzie przy tak ciężkich akumulatorach bo ważą około 4 kg 2 sztuki .. Jak coś pozostaje ci wybrać aku lipo ;)
 
 
Storm 
Grzegorz Apanowicz


Pomógł: 11 razy
Wiek: 28
Posty: 444
Skąd: Ełk
Wysłany: 2015-01-19, 05:50   

Zgadzam się z Danielem, łódka pójdzie w dół, ja mam w sumie 3 komplety akumulatorów, wymiana trwa nie całe 2 minuty a rozładowane aku ładuje na miejscu jeśli jestem na dłuższej zasiadce ;) Mam ładowarkę którą mogę ładować żelówki ze zwykłego aku.

Ewentualnie jeśli chcesz zastosować 12AH aku. może warto zdecydować się na TEN KADŁUB, na stronie jest jeszcze wersja z apką oraz cały zestaw do złożenia ;)
_________________
...::: NO KILL :::...
Odwiedź i polub nas na Facebook-u :)
Zajrzyj również na nasz kanał na YouTube :)
 
 
shivan 
NIE



Pomógł: 40 razy
Wiek: 31
Posty: 2369
Skąd: Szuflandia
Wysłany: 2015-01-19, 11:56   

Dwa razy 6v 12ah to naprawdę już konkretna waga...jak przy projektowaniu łódki ktoś nie pomyślał o takich aku, to nie ma się co bawić w to.
Nawet jakby jako tako weszło, to co wywieziesz? lekką pva max, bo jak naładujesz ziarna to ci siądzie łajbonur za bardzo.
_________________
Bream Hunter
Ostatnio zmieniony przez shivan 2015-01-19, 11:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
draxion 
Samuel Siemieniuk



Pomógł: 10 razy
Wiek: 26
Posty: 442
Skąd: Hajnówka/Białystok
Wysłany: 2015-01-19, 14:07   

shivan, na całe szczęście nasze żabki dają radę z 12ah. 8) Btw. od kiedy mam 12ah (7.2ah zawsze w gotowości) to 3-4 dniowe zasiadki z wywózką dla 2 osób nie stanowi problemu. ;)
_________________

www.facebook.com/HajnowskiKlubKarpiowy - Kliknij "Lubię to!" ;)
 
 
Maniak

Posty: 63
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2015-01-19, 21:06   

Ja jestem w trakcie budowy łódki na kadłubie Cyber Fly 2 i na razie problem który zauważam to stosunkowo mała komora na zanętę (mogła by być troszkę szersza). Przy obecnej szerokości podzielenie na dwie komory wzdłuż łódki jest troszkę uciążliwe (wyjdą naprawdę wąskie, a długie komory). Poza tym na razie kadłub uważam jako naprawdę fajnie pomyślany - dobrze się w nim montuje i rozplanowuje umieszczenie całej elektroniki. O tym jak pływa wypowiem się pewnie gdzieś za 2-3 miesiące :)

Mam jeszcze pytanko do osób które mają jedną komorę w łódce: czy to naprawdę mocno uciążliwe? Czy gdybyście budowali czy kupowali łódkę raz jeszcze to koniecznie chcielibyście dwie komory?
_________________
Pozdrawiam,
Maniak Wędkowania :)
 
 
Speedaco
[Usunięty]

Wysłany: 2015-01-19, 21:14   

Jak się ma odpowiedni kadłub, odpowiednią aparaturę i oprogramowanie oraz zastosuje właściwe rozwiązania techniczne to można w jednej łódce mieć komory otwierane jednocześnie czyli jedną komorę lub niezależnie otwierane dwie komory dzielone.
 
 
mariusz123 
mariusz zieliński


Pomógł: 6 razy
Wiek: 36
Posty: 328
Skąd: gaszowice
Wysłany: 2015-01-19, 21:43   

Maniak, maniak to że komory są długie to same plusy,środek ciężkości jest niżej,szerokość mogła być ciut szersza bo 6cm na jedną komorę na taka łąjbe to trochę za mało moim zdaniem.Łódkę budujesz pod siebie i pod wodę na jakiej będziesz głównie pływał i ty musisz sobie odpowiedzieć czy jedna komora czy dwie?Jak nie jesteś pewien to zrób dwie z możliwością przejścia w jedną.
 
 
Storm 
Grzegorz Apanowicz


Pomógł: 11 razy
Wiek: 28
Posty: 444
Skąd: Ełk
Wysłany: 2015-01-20, 08:06   

Maniak, Ja tam jestem zadowolony z jednej komory i mi wystarcza w zupełności ;)
_________________
...::: NO KILL :::...
Odwiedź i polub nas na Facebook-u :)
Zajrzyj również na nasz kanał na YouTube :)
 
 
shivan 
NIE



Pomógł: 40 razy
Wiek: 31
Posty: 2369
Skąd: Szuflandia
Wysłany: 2015-01-21, 11:33   

Storm mam pytanko, ta łódka może pływać szybciej niż na twoim filmiku?
Jak tak to na ile % limitsy ustawiłeś?
_________________
Bream Hunter
 
 
Storm 
Grzegorz Apanowicz


Pomógł: 11 razy
Wiek: 28
Posty: 444
Skąd: Ełk
Wysłany: 2015-01-21, 12:11   

shivan, Pewnie że może :mrgreen: Na filmie łódka płynie na 1/3 mocy, w apce mam możliwość ustawienia stałej prędkości silników włączanej za pomocą przełącznika, regulowanej potencjometrem, jeśli chodzi o pełną moc to zobaczysz ją na TYM FILMIE z pierwszego wodowania łódki ;)
_________________
...::: NO KILL :::...
Odwiedź i polub nas na Facebook-u :)
Zajrzyj również na nasz kanał na YouTube :)
 
 
shivan 
NIE



Pomógł: 40 razy
Wiek: 31
Posty: 2369
Skąd: Szuflandia
Wysłany: 2015-01-21, 12:24   

Wiem wiem, też mam turnigy 9x. A wracając do łajby, ładnie sobie śmiga:)
_________________
Bream Hunter
 
 
Storm 
Grzegorz Apanowicz


Pomógł: 11 razy
Wiek: 28
Posty: 444
Skąd: Ełk
Wysłany: 2015-01-21, 12:35   

Dzięki, też zadowolony jestem :mrgreen: W następnym miesiącu konserwacje łódki przeprowadzę, otworzę całą, wały przesmaruję, sprawdzę elektrykę czy nic się nie dzieje no i będzie gotowa do następnego sezonu ;)
_________________
...::: NO KILL :::...
Odwiedź i polub nas na Facebook-u :)
Zajrzyj również na nasz kanał na YouTube :)
 
 
draxion 
Samuel Siemieniuk



Pomógł: 10 razy
Wiek: 26
Posty: 442
Skąd: Hajnówka/Białystok
Wysłany: 2015-01-21, 13:30   

Storm napisał/a:
w apce mam możliwość ustawienia stałej prędkości silników włączanej za pomocą przełącznika, regulowanej potencjometrem


Też tak chcę. ;) Kiedyś próbowałem to ogarnąć, ale odłożyłem to na później i tak sobie do teraz czeka. Co dokładnie trzeba ustawić w apce, żeby to śmigało ?
_________________

www.facebook.com/HajnowskiKlubKarpiowy - Kliknij "Lubię to!" ;)
 
 
Storm 
Grzegorz Apanowicz


Pomógł: 11 razy
Wiek: 28
Posty: 444
Skąd: Ełk
Wysłany: 2015-01-21, 13:42   

draxion, bym pomógł ale szczerze to już nie pamiętam :mrgreen: Poszukaj na YouTube ja bynajmniej jak apkę ustawiałem to wzorowałem się na filmach i metodą prób i błędów apkę ustawiłem ;)
_________________
...::: NO KILL :::...
Odwiedź i polub nas na Facebook-u :)
Zajrzyj również na nasz kanał na YouTube :)
 
 
szpieg 
szpieg

Posty: 36
Skąd: podkarpacie
Wysłany: 2015-01-21, 16:58   

Panowie, a czy kojarzycie jakiś kadłub najchętniej typu katamaran, ale przygotowany pod jeden silnik -coś na krztałt beckera, ale mniejszy no i co najważniejsze tańszy?

PS: ten nowy kadłub Cyber Fly wygląda nieźle, zakupił już ktoś?
 
 
Maniak

Posty: 63
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2015-03-04, 23:18   

Mam dwa pytanka odnośnie zasilania:
Czy kombinował ktoś z taką ładowarką, żeby działała z gniazda zapalniczki samochodowej:
Ładowarka Redox Beta

Druga sprawa, czy ktoś z Was brał pod uwagę rozwiązanie z panelem solarnym na łódce?
System zasilania TOP-Solar 10W / 12V
_________________
Pozdrawiam,
Maniak Wędkowania :)
 
 
Jogis 

Pomógł: 1 raz
Posty: 4
Skąd: Góra Kalwaria
Wysłany: 2015-03-05, 12:34   

Mam jedno pytanie, buduję łódkę na bazie kadłuba fish hunter, i zastosowałem silniki mig 600 boat , chciałem zapytać czy należy zeszlifować troszkę wałek silnika żeby po dokręceniu w kielichu wału napędowego nie było możliwości żeby ośka silnika nie ślizgała się pod śrubką która łączy ją z kielichem, wczesniej miałem silniki jhonson od Bodziocha i one miały lekko sfazowane ośki w miejscu mocowania z kielichem wału ?
 
 
Lemiux 
Szu


Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Posty: 86
Skąd: Goczałkowice
Wysłany: 2015-03-18, 16:12   

Czy ktoś z użytkowników ma tego typu łódkę??
Potrzebuję foto mechanizmu otwierania klap.


Czy jest na forum ktoś kto może mi wyfrezować na CNC element -" L-kę" z 10mm aluminium?
_________________
Raju nie ma tam gdzie chodzą wszyscy.
 
 
 
Paciak 

Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Posty: 64
Skąd: SKP
Wysłany: 2015-04-14, 08:12   

Pany, chciało by się komuś pomierzyć swój kadłub ( katamaran) i podesłać mi wymiary. Chodzi mi raczej o takie dokładniejsze. Chciałbym zbudować coś dla siebie od podstaw łącznie z kadlubem tylko wolabym bazować na sprawdzonych wymiarach. Głównie dolnej części bo najważniejsza. Rozmiary bojek, wysokość komory ect. Dzięki.
 
 
maciek 


Pomógł: 5 razy
Wiek: 41
Posty: 568
Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-04-17, 07:21   

Koledzy mam pytanie... jakim klejem przykleje serwo wewnątrz kadłuba..?. Chodzi i klej który wytrzyma zmiany warunków pogodowych. Czy Pattex da rade??
_________________
Maciej Dziarłowski
 
 
zigi 
Łukasz Gadziński

Pomógł: 2 razy
Wiek: 37
Posty: 78
Skąd: Swarzędz
Wysłany: 2015-04-17, 20:03   

maciek napisał/a:
Koledzy mam pytanie... jakim klejem przykleje serwo wewnątrz kadłuba..?. Chodzi i klej który wytrzyma zmiany warunków pogodowych. Czy Pattex da rade??

Ja mam wklejone na gorący klej po całym dnie obudowy serwa, ale pistolet musi być bardzo mocno rozgrzany jak by klej sam kapał. Na to dałem jeszcze silikon ten sam na który wklejałem wały. No i podstawa to dobrze odtłuścić klejone miejsca. Co do Patexu to może da radę ale przy jakieś awarii serwa i odklejaniu możesz uszkodzić kadłub.
 
 
Prezes-Artek 


Pomógł: 4 razy
Wiek: 30
Posty: 257
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2015-04-18, 07:02   

Nie lepiej zrobić jakieś łożę i wkleić samo łoże a serwo wkładać na ciasno, jak by co to demontaż to kilka chwil.
_________________
Artur Popiński C&R
 
 
maciek 


Pomógł: 5 razy
Wiek: 41
Posty: 568
Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-04-18, 08:55   

Prezes-Artek, ja właśnie mam takie łoże ze sklejki a w łożu jest wkręcone serwo. Wszystko było ok ale od zmian temperatury łoże sie odkleiło : (
_________________
Maciej Dziarłowski
 
 
mariusz123 
mariusz zieliński


Pomógł: 6 razy
Wiek: 36
Posty: 328
Skąd: gaszowice
Wysłany: 2015-04-18, 12:49   

maciek, kup sobie klej fixall z soudala,ja tym kleje wszystko co idzie,i dysze aluminiowe do kadłuba.większe powierzchnie jak chce złapać na już,to 80% kleje na fixall a 20% klejem na gorąco,Klej na gorąco nie łapie do niektórych powierzchni i z czasem może puścić.
 
 
maciek 


Pomógł: 5 razy
Wiek: 41
Posty: 568
Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-04-18, 12:55   

Vmariusz123, a czy ten fixall jest odporny na zmiany temperatury??
_________________
Maciej Dziarłowski
 
 
mariusz123 
mariusz zieliński


Pomógł: 6 razy
Wiek: 36
Posty: 328
Skąd: gaszowice
Wysłany: 2015-04-18, 13:08   

maciek, ja tym kleje wszytsko,nawet uszczelkę pod głowicą(kanały wodne) w aucie.... :mrgreen: szkło,aluminium,nierdzewke,plastik,laminat,mosiądz,stal...nie wiem jak z teflonem?bo nigdy nie trestowałem... :mrgreen:

Czy -30 czy +90 daje rade....
 
 
wpads

Pomógł: 1 raz
Posty: 103
Skąd: Polska
Wysłany: 2015-04-21, 22:46   

Łódka do wywozu zanęty za 400 zł
 
 
marec-ki 
Marek Przewodowski


Pomógł: 26 razy
Wiek: 33
Posty: 1348
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-04-22, 16:13   

Panowie z czego najlepiej zrobić wzór kadłuba, na który będę mógł nałożyć matę z żywicą ? Styropian ?

Chyba muszę zacząć coś robić samemu bo osoba, która miała mi zrobić kadłub trochę ... leci w kulki bynajmniej proteinowe :P
_________________
"Człowiek wykształcony mówi skomplikowanym językiem o rzeczach prostych. Człowiek inteligentny mówi prostym językiem o rzeczach skomplikowanych"

Pozdrawiam - Marek !
 
 
daniels 
Daniel Solowski



Pomógł: 52 razy
Wiek: 35
Posty: 1340
Skąd: Jordanów
Wysłany: 2015-04-22, 16:17   

marec-ki, Lepsza będzie pianka do okien, nisko rozprężliwa, łatwiej obrobisz i jak coś się sknoci, to łatwiej uzupełnisz ;)
_________________
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi
 
 
mariusz123 
mariusz zieliński


Pomógł: 6 razy
Wiek: 36
Posty: 328
Skąd: gaszowice
Wysłany: 2015-04-22, 16:36   

marec-ki, Chcesz jednorazowo zewnętrzny,zrób główne prowadzenia z płyty wiórowej(u stolarza z odpadów)reszte pianką do okien plus na koniec kit samochodowy,potem to siknij lakierem,potem to potraktuj jakimś rozdzielaczem(np.woskiem samochodowym)i nakładaj żywice plus mate.Kiedyś się tak bawiłem.Teraz wole zrobić gotowe kopyto plus forma.Nie wiemy nawet jaki typ kadłuba chcesz wyrzeźbić ?płaskodenka,katamaran(wysoko,nisko podłogowy)trimaran?

Jest jeszcze inna opcja którą niektórzy polscy producenci odwalają :twisted:

PS,jak chcesz to doradzę co i jak zrobić by to jakoś pływało.z 8 kadłubów rożnego rodzaju już wyrzeźbiłem .
 
 
marec-ki 
Marek Przewodowski


Pomógł: 26 razy
Wiek: 33
Posty: 1348
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-04-22, 16:44   

Trimaran pod napęd jednosilnikowy. Wymiary max 65x45x20-25.

Wszelkie wskazówki i rady mile widziane ;)
_________________
"Człowiek wykształcony mówi skomplikowanym językiem o rzeczach prostych. Człowiek inteligentny mówi prostym językiem o rzeczach skomplikowanych"

Pozdrawiam - Marek !
 
 
mariusz123 
mariusz zieliński


Pomógł: 6 razy
Wiek: 36
Posty: 328
Skąd: gaszowice
Wysłany: 2015-04-22, 19:34   

marec-ki, mogę ci ogarnąć dół,75x51x15cm(h sam dół) ,trimaran z wylotami na dwa lub jeden silnik.Komory 50cm razy10cm(na gotowo 49cmxok 9cm).Do środkowej komory wchodzi sonda x4pro.Góre sobie sam ogarniesz jak chcesz(bo ja na razie zaprojektowałem tylko dół,nie mam czasu na górę)...To jest kadłub typowo dolno zanętow.Wyporność do brzucha kole 8kg.

Ale najszybciej kole 15maja???policze cie za materiał plus flacha za robotę, surowy do polerki.

PS.widzę że też jak ja lubisz jedno silnikowe :mrgreen:
 
 
Perła 

Wiek: 36
Posty: 145
Skąd: Dziki Zachód
Wysłany: 2015-04-22, 22:26   

marec-ki, jeżeli nie "bawiłeś" się nigdy żywicą to odradzał bym budowanie swojego kadłuba. Po pierwsze nie wyjdzie taniej, jeśli policzysz koszty żywicy, maty, pędzli, wosku, pojemników na żywicę itd. Sam kadłub jeśli wyjdzie może okazać się totalną klapą jeśli chodzi o pływalność itd. Temat rzeka...
Jest duże ryzyko że nie wyjdzie za pierwszym razem. Swego czasu robiłem kadłub dla siebie. Miało być tanio i prosto a okazała się droga przez mękę. Wdychanie oparów żywicy, niedokładny kadłub, pęcherze w laminacie, ze 3 formy musiałem zrobić zanim cokolwiek z tego wyszło. Nie chcę Cię zniechęcać do budowy własnego kadłuba ale nie jest wcale tak prosto. U mnie sprawa skończyła się na zakupie gotowego kadłuba... Do żywicy trzeba mieć dużo cierpliwości i doświadczenia w laminatach. Po swoich doświadczeniach uważam, że nie warto się w to pakować...
Pozdro
 
 
mariusz123 
mariusz zieliński


Pomógł: 6 razy
Wiek: 36
Posty: 328
Skąd: gaszowice
Wysłany: 2015-04-22, 23:46   

Perła, to nie chodzi oto że coś wyjdzie tanio!chodzi oto by to zrobić własnymi rękami.To tak jak z łowieniem,jedni łowią na komercji gdzie karpia nie trzeba szukać i jest go za dużo,a inni szukają go w dużej wodzie cały rok gdzie go jest malutko... ;)
 
 
marec-ki 
Marek Przewodowski


Pomógł: 26 razy
Wiek: 33
Posty: 1348
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-04-23, 09:37   

mariusz123 napisał/a:
Perłachodzi oto by to zrobić własnymi rękami.


Nic dodać, nic ująć :!:

Pamiętam jak przymierzałem się do robienia płaskodennej łódki i dużo osób mówiło, że to nie ma sensu, że nie wyjdzie tanio, że nie wyjdzie w ogóle, że lepiej kupić gotową. I co ?? 2 lata pływałem w pełnym zadowoleniu ;) Sprzedałem bo kupiłem ponton ale mimo wszystko mając ponton odczuwam potrzebę posiadania również łódki.

Mariusz niestety nie mogę wyjść poza długość 65cm. Kiedyś przerabiałem koledze łódkę na kadłubie RT3 i powiem szczerze ten kadłub dla mnie to majstersztyk :idea: Dlatego chciałbym coś podobnych rozmiarów ... no i zrobione własnoręcznie ;)
_________________
"Człowiek wykształcony mówi skomplikowanym językiem o rzeczach prostych. Człowiek inteligentny mówi prostym językiem o rzeczach skomplikowanych"

Pozdrawiam - Marek !
 
 
Paciak 

Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Posty: 64
Skąd: SKP
Wysłany: 2015-04-23, 22:41   

Pierwsze trzeba zrobić kopyto. Tutaj forma dowolna - fajny jest styrodur. Gdy mamy kopyto czyli wzór lódki bez gory ( calość trzeba podzielić tak jak jest wiekszość zbudowana) To z kopyta odlewamy formę ( czyli jakby lustrzane odbicie. I teraz dopiero laminat. Jeśli na pierwsza rzeźbę kładłbyś żywicę to zewnetrzna strona byla by "brzydka" Jak się to zrobi na formie to jest na zewnątrz już ładnie a w środku "brzydko".
Sam jestem na etapie schnięcia formy, ( mam nadzieje, że krztalty wymyślonego kadłuba będą pływać.... :lol: )
Dodam,że laminowanie samo w sobie nie jest jakoś wyjątkowo trudne. Trudniejsze jest wyjęcie gotwej łódki z formy aby jej niezniszczyć :mrgreen: . Ważne dobrze odizolowac forme. Trzeba robić po kawałku bo żywica szybko schnie. Dla wzmocnienia newralgicznych punktów dodatkowo można użyć tkaniny rowingowej.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Wersja forum PDA/GSM

Strona wygenerowana w 0,21 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Dla użytkowników:




Konkursy! Co miesiąc do zgarnięcia bony na sprzęt karpiowy oraz nagrody rzeczowe!








Duże zniżki na sprzęt karpiowy dla aktywnych użytkowników!







Możliwość testowania sprzętu oraz przynęt!




Sponsorzy forum: