Wędkarstwo karpiowe Strona Główna Wędkarstwo karpiowe
Miejsce na wymianę poglądów pomiędzy karpiarzami. Znajdziesz tu zarówno dyskusje na temat sprzętu karpiowego, metod i technik połowu karpia, opinie na wszelkie tematy oraz mnóstwo innych porad. Dołącz do dyskusji z nami i dowiedz się więcej!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Videotronic XRC
Autor Wiadomość
Rumun 
Administrator
Krzysztof Caban


Pomógł: 60 razy
Wiek: 48
Posty: 1956
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-12-12, 14:07   

slowik napisał/a:
Rumun, a CV1 ma także powiadomienie kilkoma sygnałami jak CX2?


Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale na jeden pik sygnału to centralka niestety piszczy jak głupia. Centralki te były z diodami powiadomienia jednokolorowymi na 3 sygnalizatory i późniejsza z diodami wielokolorowymi na 4 sygnalizatory.
 
 
 
słowik 
Przemysław Słowikowski



Pomógł: 130 razy
Wiek: 38
Posty: 2132
Skąd: OLEŚNICA
Wysłany: 2011-12-12, 14:15   

Rumun napisał/a:
na jeden pik sygnału to centralka niestety piszczy jak głupia.


To lipa :/ Myślałem że jest inaczej.
_________________
Lepiej mieć Parkinsona i trochę wylać, niż mieć Altzheimera i zapomnieć wypić
 
 
Sawi 


Pomógł: 2 razy
Posty: 44
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-01-02, 20:41   

Wysłalem zapytanie do firmy Videotronic z pytaniem czy jest mozliwość podwyższenia tonów w sygnałkach XRC na wyższe przez serwis ( w razie jak by ktoś preferował inny dźwięk) . W odpowiedzi dostalem informację że jest taka mozliwość . Cena za taką usługę to 20 zł+koszty przesyłki 18zł
http://www.videotronic.com.pl/wedkarstwo.html
Myślę że ta informacja się przyda
Chodzi o jedną sztukę , a cena za wysyłkę myslę że za dwie szt.
Ostatnio zmieniony przez Sawi 2012-01-02, 21:52, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
wolson
[Usunięty]

Wysłany: 2012-01-02, 20:46   

Sawi napisał/a:
Myślę że ta informacja się przyda

Oczywiście, bo to oznacza, że rozpoczęli "prace" nad XRC, prace o których wspominałem wcześniej (zwiększanie zasięgu centralki CV1).
 
 
Speedy81 

Pomógł: 5 razy
Wiek: 37
Posty: 201
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2012-01-02, 21:48   

Sawi napisał/a:
Cena za taką usługę to 20 zł+koszty przesyłki 18zł
http://www.videotronic.com.pl/wedkarstwo.html
Myślę że ta informacja się przyda

Dobrze byłoby edytować posta uszczegóławiając, czy 20zł dotyczy kompletu, czy też 1 sztuki :?:
 
 
fotograf karpi 
czas na większe zdjęcie!


Pomógł: 4 razy
Wiek: 45
Posty: 86
Skąd: Głogów
Wysłany: 2012-01-03, 12:20   

A ja się zastanawiam czytając Wasz temat o sygnałach XRC,czy zmienione tony przypadną Wam do gustu (ucha) Czy nie sprawdzi się przysłowie zamienił stryjek siekierkę na kijek ??

Mieliście okazję zapoznać się z sygnałami po takiej przeróbce?
_________________
Pozdrawiam "fotografów karpi"
 
 
Marcin T 
Marcin Turko

Pomógł: 28 razy
Wiek: 45
Posty: 585
Skąd: Bytom
Wysłany: 2012-01-03, 12:43   

Speedy81 napisał/a:
Dobrze byłoby edytować posta uszczegóławiając, czy 20zł dotyczy kompletu, czy też 1 sztuki :?:

No tak, tylko dla jednego kompletem będą 2 szt a dla kogoś innego 4.
Domyślam się więc, że cena dotyczy przeróbki jednej sztuki.
 
 
 
Garsija 
Prologic Polska

Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Posty: 72
Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-01-03, 21:54   

Mam zamiar zakupić 3 sztukę XRC do kompletu (2+1 CV2). Żeby wszystko ze sobą grało tak jak należy, to centralkę muszę im wysyłać? Czy sam mogę nowy sygnalizator zgrać z centralką?
_________________
Marcin Burek - Prologic Polska
 
 
wolson
[Usunięty]

Wysłany: 2012-01-03, 21:56   

Garsija napisał/a:
Czy sam mogę nowy sygnalizator zgrać z centralką?

Sam, zgodnie z instrukcją obsługi - 10 sekund roboty.
 
 
Marcin T 
Marcin Turko

Pomógł: 28 razy
Wiek: 45
Posty: 585
Skąd: Bytom
Wysłany: 2012-01-03, 21:56   

Jeżeli masz na myśli centralkę CX2 to można to zrobić samemu.
 
 
 
monsterfishing 
Sebastian

Pomógł: 3 razy
Wiek: 42
Posty: 505
Skąd: Tomaszów Maz.
Wysłany: 2012-12-01, 21:47   

Panowie, jestem ciekawy, gwarancja dożywotnia to znaczy...? Do końca mojego żywota, firmy, sygnalizatora czy co dokładnie... Ma ktoś jakieś warunki itd... Ciekaw jestem :P
 
 
 
ciciek_cwiklice 
Szymon Witosz

Pomógł: 6 razy
Wiek: 29
Posty: 269
Skąd: Pszczyna
Wysłany: 2012-12-02, 12:10   

Sygnalizatory są wodoodporne więc jeżeli masz paragon a sygnalizatory są w jednej całości to albo wymieniają na nowy albo jakaś naprawa, dożywotnia;)
 
 
 
monsterfishing 
Sebastian

Pomógł: 3 razy
Wiek: 42
Posty: 505
Skąd: Tomaszów Maz.
Wysłany: 2012-12-02, 17:09   

ciciek_cwiklice napisał/a:
Sygnalizatory są wodoodporne więc jeżeli masz paragon a sygnalizatory są w jednej całości to albo wymieniają na nowy albo jakaś naprawa, dożywotnia;)

Czyli jedynym warunkiem gwarancji jest dostarczenie go w jednym kawałku.. tak?
 
 
 
Ralph_Fridge 
Marcin Kołodziejczyk



Pomógł: 9 razy
Wiek: 34
Posty: 679
Skąd: Polska
Wysłany: 2012-12-02, 21:12   

monsterfishing napisał/a:
ciciek_cwiklice napisał/a:
Sygnalizatory są wodoodporne więc jeżeli masz paragon a sygnalizatory są w jednej całości to albo wymieniają na nowy albo jakaś naprawa, dożywotnia;)

Czyli jedynym warunkiem gwarancji jest dostarczenie go w jednym kawałku.. tak?

Nie. Odesłany do firmy XRC z odciętym bokiem (widełki) został wymieniony na nowy.
_________________
Im więcej wolno, tym mniej wypada.
 
 
monsterfishing 
Sebastian

Pomógł: 3 razy
Wiek: 42
Posty: 505
Skąd: Tomaszów Maz.
Wysłany: 2012-12-02, 21:28   

Czyli podsumowując serwis jest OK :)
P.S
To co ty z nimi robiłeś haha
 
 
 
Ralph_Fridge 
Marcin Kołodziejczyk



Pomógł: 9 razy
Wiek: 34
Posty: 679
Skąd: Polska
Wysłany: 2012-12-03, 10:16   

monsterfishing napisał/a:
Czyli podsumowując serwis jest OK :)
P.S
To co ty z nimi robiłeś haha

Widziałeś kiedyś branie, przy którym odcina Ci sygnalizator? Przypadek znajomego :>
_________________
Im więcej wolno, tym mniej wypada.
 
 
krzysiek73lk 
krzysiek73lk


Wiek: 45
Posty: 22
Skąd: Popielów
Wysłany: 2013-03-25, 19:06   

Odświeżam temat .A mianowicie co sądzicie o zestawie VIDEOTRONIC XRC + CV1 znalazłem ten zestawik na allegro po roku użytkowania- nr aukcji 3118087577 cena wydaje mi się konkurencyjna 520 zta ?Proszę o opinie.
 
 
miro56 
Mirosław Głowacki



Pomógł: 23 razy
Wiek: 62
Posty: 1047
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 2013-03-26, 07:59   

krzysiek73lk, Miałem ten zestaw i mogę polecić,jeden mankament to zasięg centralki nie jest za duży,do 50m.
 
 
Daniel 

Wiek: 33
Posty: 12
Skąd: Podkarpacie
Wysłany: 2013-03-28, 10:34   

Podepnę się pod temat

Mam problem z kalibracją centralki z syganlizatorami
Posiadam zestaw CX2 + 3 xrc a mój kompan posiada 3 sygnalizatory Videotronicka kv2 i chcieliśmy wykorzystać jedną centralkę dokupiliśmy sobie 3 transmitery RC1 i teraz jest lipa ponieważ za żadne skarby nie chce się to razem połączyć. Może jest jakaś inna metoda kalibracji niż standardowa bo już brakuje mi pomysłów.

Ja kalibruję w taki sposób
Na wyłączonej centralce wciskam M potem te diody migają nast wybieram kolor i trzymam przycisk M, przekręcam rolką w sygnalizatorze i XRC działają wszystkie ale te KV2 za boga się nie chcą odezwać.
 
 
greg 
Greg


Pomógł: 1 raz
Wiek: 44
Posty: 20
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2013-03-28, 23:41   

Witam,
Synchronizowałem sygnalizatory KV2 + rc1 z cx2 i zestaw działał poprawnie. W instrukcji obsługi jest małe niedomówienie, ponieważ jak dobrze pamiętam pisze, że należy pokręcić pokrętłem, natomiast autor miał na myśli rolkę po której przesuwa się żyłka. Teraz po kolei:
1. Zrób pełen reset centralki, wciśnij przycisk M i trzymając go włącz centralkę. Po włączeniu zapalą Ci się wszystkie diody na centralce po kolei. Centralka została zresetowana.
2. Wciskając M przejdź na wybrany kanał,
3. Włącz wybrany sygnalizator, inne niech będą wyłączone,
3. Po wybraniu kanału (trzymając cały czas przycisk M), przy pomocy np. wizytówki poruszaj rolką sygnalizatora, po której przesuwa się w żyłką, do przodu i do tyłu, aż otrzymasz odpowiedni dźwięk na centralce,
4. Zwolnij przycisk M i gotowe.
 
 
Daniel 

Wiek: 33
Posty: 12
Skąd: Podkarpacie
Wysłany: 2013-03-29, 11:02   

Mam taki sam opis jak mi napisałeś. Jak wcześniej wspomniałem xrc sie komunikują za każdym razem. Coś tu mi musi nie grać w połączeniu transmitera z sygnalizatorem. Ale zanim zacznę rozbierać to sprawdze jeszcze u znajomych może któryś będzie miał jakiegoś videotronica to sprawdzę czy to sygnalizatory czy transmitery
 
 
kwiq
Andrzej K


Pomógł: 11 razy
Posty: 413
Skąd: Mielec
Wysłany: 2014-07-16, 17:15   

Siemka, mam pytanie, jak się kontaktowaliście z serwisem Videotronica ? Nr. podany na stronie się nie odzywa, na maila póki co też mi nikt nie odpisał. Na ostatniej zasiadce w jednym XRC wypadło mi pokrętło od potencjometru i gdzieś zaginęło w trawie i jestem ciekaw czy gwarancja coś takiego obejmuje :/
 
 
damian90 
Damian Wróbel



Pomógł: 22 razy
Wiek: 28
Posty: 588
Skąd: Jarosław
Wysłany: 2014-07-16, 18:53   

kwiq, Myślę, że odpiszą na maila na pewno, mój kolega tak się kontaktował z dwa razy i nie było problemu, akurat serwis Videotornica jest bezproblemowy i na pewno to naprawią. A jeśli nie w co bardzo wątpię, to zapłacisz za to grosze...
_________________
WANTED CARP TEAM
 
 
kwiq
Andrzej K


Pomógł: 11 razy
Posty: 413
Skąd: Mielec
Wysłany: 2014-07-16, 20:51   

Dzięki wielkie :) poprawiłeś mi humor :) pozdrawiam
 
 
adrian1231989 
Adrian Okła


Pomógł: 9 razy
Wiek: 29
Posty: 405
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-07-17, 08:43   

Orientuje się ktoś albo ktoś próbował kontaktował się z Videotronikiem aby zmienić stosunek piknięć sygnalizatora do centralki z 1:3 do 1:1 oraz ewentualnie jaka była cena takiego zabiegu? Chodzi mi oczywiście o pierwszy model XRC bo wiem, że w późniejszym modelu już nie było z tym problemów.
 
 
 
słowik 
Przemysław Słowikowski



Pomógł: 130 razy
Wiek: 38
Posty: 2132
Skąd: OLEŚNICA
Wysłany: 2014-07-17, 09:36   

Adrian,w XRC CX2 nie ma takiej opcji.Pytałem jak oddawałem sygnałka do reklamacji.
_________________
Lepiej mieć Parkinsona i trochę wylać, niż mieć Altzheimera i zapomnieć wypić
 
 
adrian1231989 
Adrian Okła


Pomógł: 9 razy
Wiek: 29
Posty: 405
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-07-18, 13:58   

slowik napisał/a:
Adrian,w XRC CX2 nie ma takiej opcji.Pytałem jak oddawałem sygnałka do reklamacji.


Dzięki slowik za info w takim razie trzeba będzie się pogodzić z tym i być powściągliwym w nocy z wychodzeniem zbyt wczesnym do brania :)
 
 
 
korki 

Wiek: 28
Posty: 61
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2014-07-18, 15:37   

Cytat:
Dzięki slowik za info w takim razie trzeba będzie się pogodzić z tym i być powściągliwym w nocy z wychodzeniem zbyt wczesnym do brania :)


Ewentualnie można jeszcze wymienić set na XRC3+CX3 :D
 
 
miro56 
Mirosław Głowacki



Pomógł: 23 razy
Wiek: 62
Posty: 1047
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 2014-08-13, 15:41   

Mam mały problem,otóż mam 2 zestawy,3 XRC z CV1 i drugi taki sam z centralką CX2.
W jednym zestawie są sygnałki z kolorowymi diodami a w drugim same niebieskie.
A chciałbym zostawić sobie te 3 kolorowe i skalibrować z centralką CX2.
Proszę o instrukcję jak je to zrobić przy CV1 i CX2 :D
 
 
damian90 
Damian Wróbel



Pomógł: 22 razy
Wiek: 28
Posty: 588
Skąd: Jarosław
Wysłany: 2014-08-13, 15:47   

miro56, ta instrukcja powinna Ci pomóc z CX2.
_________________
WANTED CARP TEAM
 
 
miro56 
Mirosław Głowacki



Pomógł: 23 razy
Wiek: 62
Posty: 1047
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 2014-08-13, 15:49   

A co z CV1 ?
 
 
damian90 
Damian Wróbel



Pomógł: 22 razy
Wiek: 28
Posty: 588
Skąd: Jarosław
Wysłany: 2014-08-13, 15:55   

Tutaj instrukcja tylko, że z oddzielnymi transmiterami, zapewne masz wbudowane więc prawdopodobnie tak samo się programuje jak CX2. Dla pewności możesz jeszcze przedzwonić do Videotronica.
_________________
WANTED CARP TEAM
 
 
miro56 
Mirosław Głowacki



Pomógł: 23 razy
Wiek: 62
Posty: 1047
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 2014-08-13, 15:57   

damian90, dzięki za info ;)
 
 
Yucao
Tomasz Krawczyk

Pomógł: 9 razy
Posty: 244
Skąd: Zielonki
Wysłany: 2014-09-25, 15:54   

Witam,
Poszukuję osoby która ma te sygnałki z centralką CV1 w wersji trzykanałowej.
Pozdrawiam
 
 
maniek8855 
Mariusz Sadowski

Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Posty: 177
Skąd: Warszawa/Halinów
Wysłany: 2015-07-09, 15:19   

Witam
Panowie, może ktoś posiada zestaw CX3+XRC3 i mógłby podzielić się wrażeniami? Czy brania z sygnalizatora faktycznie są przekazywane na centralkę 1:1? Oraz jak z obecną jakością videotronica bo jest dużo skrajnych opinii? Obecnie posiadam foxy eos-y ale po kilku latach zaczyna mnie denerwować wysoki poboru prądu oraz zmiana ustawień przyciskami. Dlatego zastanawiam się czy pozostać przy foxach-inny model niż eos czy nabyć videotronica, a może jeszcze coś innego?
 
 
marec-ki 
Marek Przewodowski


Pomógł: 26 razy
Wiek: 34
Posty: 1304
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-07-09, 15:26   

Ja używam. Jak to było wspomniane w postach wyżej sygnalizacja jest 1:1.

Jeżeli miałbym zmieniać Video na jakiekolwiek inne to tylko na JRC.

Ja do Video póki co nie mam zastrzeżeń. Dożywotnia (a raczej do czasu istnienia firmy) gwarancja pozwala mi spokojnie spać. Szybki czas reakcji serwisu też swoje robi.

Jeżeli jednak miałbym szukać minusów to:

- brak guzika wyciszenia na czas ustawiania wędki po zarzuceniu,
- troszkę słaba regulacja czułości,
- minimalne może ok. 1s opóźnienie w przesyłaniu sygnału z sygnalizatora na centralkę. ale to zauważa się jedynie przy pojedynczym piku ;)

W/w minusy nic a nic mi nie przeszkadzają ani nie obniżają w mojej ocenie wartości tych sygnałków.
_________________
"Człowiek wykształcony mówi skomplikowanym językiem o rzeczach prostych. Człowiek inteligentny mówi prostym językiem o rzeczach skomplikowanych"

Pozdrawiam - Marek !
 
 
maniek8855 
Mariusz Sadowski

Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Posty: 177
Skąd: Warszawa/Halinów
Wysłany: 2015-07-09, 15:39   

marec-ki, dzięki za podpowiedź, myślę,że "wady" o których piszesz nie stanowią dla mnie problemu. Długo posiadasz te sygnały, zdarzyła się jakaś usterka odkąd je posiadasz, jeśli tak to czy reakcja serwisu jest naprawdę szybka? Też myślałem nad JRC radar DSI mają je moi znajomi ale różnica w cenie jest sporo bo jakieś 500zł i kwestia czasu oczekiwania na reakcję w serwisu w razie jakiejś mało prawdopodobnej awarii.
 
 
marco102 
Marek Lis



Pomógł: 22 razy
Wiek: 21
Posty: 1062
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2015-07-09, 16:04   

maniek8855 napisał/a:
czy reakcja serwisu jest naprawdę szybka?


Też ma Videotroniki (CX2) i raz musiałem je wysłać do serwisu. Wysłałem je w poniedziałek, a w czwartek już miałem je u siebie. Nie wiem czy taki czas Cię satysfakcjonuje :P
 
 
marec-ki 
Marek Przewodowski


Pomógł: 26 razy
Wiek: 34
Posty: 1304
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-07-09, 16:27   

Używam od tamtego roku, póki co (odpukać) bez awarii. Ale tak jak napisał Marek - czas 4 dni to norma - po mojemu bardzo szybko.
_________________
"Człowiek wykształcony mówi skomplikowanym językiem o rzeczach prostych. Człowiek inteligentny mówi prostym językiem o rzeczach skomplikowanych"

Pozdrawiam - Marek !
 
 
maniek8855 
Mariusz Sadowski

Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Posty: 177
Skąd: Warszawa/Halinów
Wysłany: 2015-07-10, 07:18   

Serwis faktycznie stanął na wysokości zadania, dzięki Panowie za pomoc, jeszcze zacząłem poważnie myśleć nad JRC Radar DSi tym bardziej,że znalazłem w zadowalającej mnie cenie tzn za set 3+1 wyjdzie mi taniej niż za videotronica 3+1.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Wersja forum PDA/GSM
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12