Wędkarstwo karpiowe Strona Główna Wędkarstwo karpiowe
Miejsce na wymianę poglądów pomiędzy karpiarzami. Znajdziesz tu zarówno dyskusje na temat sprzętu karpiowego, metod i technik połowu karpia, opinie na wszelkie tematy oraz mnóstwo innych porad. Dołącz do dyskusji z nami i dowiedz się więcej!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Tri pod DAM Gunsmoke - tylny buzz bar + nózki
Autor Wiadomość
a_porniec
Andrzej Poroniec

Posty: 102
Skąd: Wyszków
Wysłany: 2015-09-21, 13:43   Tri pod DAM Gunsmoke - tylny buzz bar + nózki

Siemanko,

Szukam tylnego buzz bara z nóżkami do tri poda DAM gunsmoke, niestety został uszkodzony i zostałem bez tri poda... interesuje mnie dokładnie taki jak był oryginał DAM, czy ktoś się orientuje gdzie dostanę taki element? poniżej na fotce w czerwonej pętli dokładnie zaznaczyłem czego szukam:



PZDR
 
 
Janush 
Janusz Sereda


Pomógł: 1 raz
Wiek: 34
Posty: 18
Skąd: Gołdap
Wysłany: 2015-09-21, 16:03   

Co kolego Ci się z nim stało? Może da się to naprawić? Nie jest to skomplikowany element :P
_________________
...::: NO KILL :::...
Odwiedź i polub nas na Facebook-u :)
Zajrzyj również na nasz kanał na YouTube :)
 
 
dawkor 
Tomasz Sokołowski

Pomógł: 8 razy
Wiek: 36
Posty: 371
Skąd: Chojnow
Wysłany: 2015-09-21, 17:50   

Można także wykonać nowy jak byś dal wymiary :D
_________________
Syn mnie pokonał na zawodach :(
 
 
a_porniec
Andrzej Poroniec

Posty: 102
Skąd: Wyszków
Wysłany: 2015-09-21, 18:19   

Jedną nóżkę od buzz bara za mocno dokręciłem i teraz jak próbowałem odkręcić to gwint idzie innym torem niż powinien i się strzępi gwint, postanowiłem dokręcić i tak zostawić, lecz do końca dokręcić nie dałem rady, próbowałem na imadle itp, w użytkowaniu nie przeszkadza, bo brakuje dosłownie milimetra do dokręcenia, na szczęście w pokrowiec wchodzi idealnie, więc nie ma tragedii, ale sam fakt już bardzo denerwuje...
 
 
dawkor 
Tomasz Sokołowski

Pomógł: 8 razy
Wiek: 36
Posty: 371
Skąd: Chojnow
Wysłany: 2015-09-21, 19:36   

No to jak byś odkręcić mógł to można jedynie gwint poprawić i powinno być dobrze.
_________________
Syn mnie pokonał na zawodach :(
 
 
a_porniec
Andrzej Poroniec

Posty: 102
Skąd: Wyszków
Wysłany: 2015-09-21, 21:48   

Nie da rady odkręcić, chyba, że na siłę i zerwać gwint, ale to aluminium, więc już nic z tego nie będzie, potrzebuje nowego sprawnego elementu.
 
 
dawkor 
Tomasz Sokołowski

Pomógł: 8 razy
Wiek: 36
Posty: 371
Skąd: Chojnow
Wysłany: 2015-09-22, 05:40   

Nie takie rzeczy się robiło :D
_________________
Syn mnie pokonał na zawodach :(
 
 
a_porniec
Andrzej Poroniec

Posty: 102
Skąd: Wyszków
Wysłany: 2015-09-22, 09:06   

Nie chcę bawić się w naprawy tylko wymienić na oryginalny nowy element, bo tri pod normalnie funkcjonuje, mieści się w pokrowcu, więc nie ma tragedii, jedyne co mnie denerwuje to ta świadomość...
 
 
MrDeath 
Michał Serafin



Pomógł: 3 razy
Wiek: 42
Posty: 243
Skąd: Pomiechówek
Wysłany: 2015-09-22, 14:18   

No to chyba Dawkor pisze że może wykonać taki element od podstaw np: z kwasiaka . Więc będzie niezniszczalny ...
_________________
Lepiej umrzeć na stojąco niż żyć na kolanach.
 
 
a_porniec
Andrzej Poroniec

Posty: 102
Skąd: Wyszków
Wysłany: 2015-09-22, 15:03   

MrDeath, to musi być z aluminium, musi być leciutkie
 
 
dawkor 
Tomasz Sokołowski

Pomógł: 8 razy
Wiek: 36
Posty: 371
Skąd: Chojnow
Wysłany: 2015-09-22, 15:51   

Z aluminium tez mogę wykonać, nawet spawam aluminium:D
_________________
Syn mnie pokonał na zawodach :(
 
 
a_porniec
Andrzej Poroniec

Posty: 102
Skąd: Wyszków
Wysłany: 2015-09-22, 19:19   

dawkor, no to git! :) cena?
 
 
dawkor 
Tomasz Sokołowski

Pomógł: 8 razy
Wiek: 36
Posty: 371
Skąd: Chojnow
Wysłany: 2015-09-23, 03:08   

wymiary i czy koncowki maja byc na stale czy przesuwane?
_________________
Syn mnie pokonał na zawodach :(
 
 
a_porniec
Andrzej Poroniec

Posty: 102
Skąd: Wyszków
Wysłany: 2015-09-23, 09:27   

Podam wymiary wieczorkiem, końcówki mają być przesuwane jak w oryginale, w sumie mam te końcówki w starym.
 
 
MateuszJanusz 
Mateusz Janusz


Pomógł: 24 razy
Wiek: 28
Posty: 1087
Skąd: Łowicz
Wysłany: 2015-09-23, 11:02   

Panowie nie będę upominał każdego z osobna. ZDANIA ZACZYNAMY Z DUŻEJ LITERY ORAZ UŻYWAMY POLSKICH ZNAKÓW !
Pozdrawiam :D
_________________
Carp Team Łowicz
 
 
a_porniec
Andrzej Poroniec

Posty: 102
Skąd: Wyszków
Wysłany: 2015-09-24, 07:53   

dawkor, doszedłem do wniosku, że potrzebuj tylko tej części w czerwonym kółku:



Poniżej podałem dokładne wymiary:





tu też średnica 1,4 cm



Jesteś w stanie zrobić taką część?
 
 
dawkor 
Tomasz Sokołowski

Pomógł: 8 razy
Wiek: 36
Posty: 371
Skąd: Chojnow
Wysłany: 2015-09-24, 10:56   

Jak bys tylko jeszcze okreslil jaki masz gwint w tej długiej nozce było by git, no i jedno pytanie na pewno grubość jest 0,9cm ?
_________________
Syn mnie pokonał na zawodach :(
 
 
maniek8855 
Mariusz Sadowski

Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Posty: 177
Skąd: Warszawa/Halinów
Wysłany: 2015-09-24, 11:34   

Panowie, a nie prościej by było aby kolega przesłał kurierem cały buzz bar i wtedy nie byłoby problemu z dorobieniem, bo z tego co widzę brakujący element jest bliźniaczy do tego, który jest w porządku.
 
 
dawkor 
Tomasz Sokołowski

Pomógł: 8 razy
Wiek: 36
Posty: 371
Skąd: Chojnow
Wysłany: 2015-09-24, 12:01   

Jak osoba konkretnie określi wymiary to koszt tego wyniesie max 10-15 zł, i wysyłka, wiec szkoda tracić kasę na kolejna wysyłkę.
_________________
Syn mnie pokonał na zawodach :(
 
 
a_porniec
Andrzej Poroniec

Posty: 102
Skąd: Wyszków
Wysłany: 2015-10-27, 10:09   

Jest ktoś w stanie pomóc mi tzn. zrobić uszkodzony element?

Dawkor miał mi zrobić, już byliśmy umówieni, ale nagle przestał się odzywać, dziecinada...
 
 
Rumun 
Administrator
Krzysztof Caban


Pomógł: 60 razy
Wiek: 47
Posty: 2815
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2015-10-27, 11:58   

a_porniec napisał/a:
Dawkor miał mi zrobić, już byliśmy umówieni, ale nagle przestał się odzywać, dziecinada...


Dostał ostrzeżenie i walnął focha...?
 
 
 
MateuszJanusz 
Mateusz Janusz


Pomógł: 24 razy
Wiek: 28
Posty: 1087
Skąd: Łowicz
Wysłany: 2015-10-27, 12:31   

Rumun, Brawooo ! wygrałeś talon :) :lol:
_________________
Carp Team Łowicz
 
 
Janush 
Janusz Sereda


Pomógł: 1 raz
Wiek: 34
Posty: 18
Skąd: Gołdap
Wysłany: 2015-10-27, 15:27   

Ja jestem w stanie to bez problemu dorobić. Tylko wolałbym abyś wysłał ten element jako wzór, znacznie ułatwia to pracę a koszt wysyłki też nie powinien być wysoki. Dlatego można by się ugadać z tym na zimę kiedy nie będziesz używał stojaka. Pozostaje też kwestia kosztów, dawkor określił to na 10-15zł, sam pręt do wykonania tego elementu z kwasówki kosztuje około 8zł, doliczając do tego minimum pół roboczo godziny za 50zł (w mojej firmie tyle kosztuje) już daje ci koszt 33 zł - jest to koszt przybliżony i minimalny jaki taki element powinien kosztować, chyba że ktoś to robi hobbystycznie :P ;P dlatego wyłączyłem się z rozmowy kiedy dawkor napisał swoją cenę.
_________________
...::: NO KILL :::...
Odwiedź i polub nas na Facebook-u :)
Zajrzyj również na nasz kanał na YouTube :)
 
 
AndrzejN. 
Andrzej Najberg



Pomógł: 67 razy
Wiek: 60
Posty: 2028
Skąd: z miasta Żory
Wysłany: 2015-10-27, 15:37   

Janush napisał/a:
pół roboczo godziny za 50zł (w mojej firmie tyle kosztuje)

Tylko nie zdradzaj namiarów na firmę, bo cała emigracja się do was zleci :mrgreen:
_________________
"Mądrość niektórych, ogranicza się do ograniczania mądrzejszych"
 
 
Janush 
Janusz Sereda


Pomógł: 1 raz
Wiek: 34
Posty: 18
Skąd: Gołdap
Wysłany: 2015-10-27, 16:03   

AndrzejN. napisał/a:
Janush napisał/a:
pół roboczo godziny za 50zł (w mojej firmie tyle kosztuje)

Tylko nie zdradzaj namiarów na firmę, bo cała emigracja się do was zleci :mrgreen:


Tyle klient musi zapłacić, nie pracownik tyle otrzymuje :P
_________________
...::: NO KILL :::...
Odwiedź i polub nas na Facebook-u :)
Zajrzyj również na nasz kanał na YouTube :)
 
 
marec-ki 
Marek Przewodowski


Pomógł: 26 razy
Wiek: 33
Posty: 1348
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-10-27, 22:04   

Mi Dawkor też proponował wykonanie pewnej jak to sam określił "pierdółki na 5 minut roboty" i póki co cisza.
_________________
"Człowiek wykształcony mówi skomplikowanym językiem o rzeczach prostych. Człowiek inteligentny mówi prostym językiem o rzeczach skomplikowanych"

Pozdrawiam - Marek !
 
 
MateuszJanusz 
Mateusz Janusz


Pomógł: 24 razy
Wiek: 28
Posty: 1087
Skąd: Łowicz
Wysłany: 2015-10-28, 09:39   

Panowie. Każdy kolejny post nie na temat będzie odpowiednio nagrodzony. Pozdrawiam
_________________
Carp Team Łowicz
 
 
Damian_90 

Wiek: 27
Posty: 2
Skąd: Dzierżoniów
Wysłany: 2016-02-26, 14:59   

Witam
Czy ktoś posiada ten Tripod Dam Gunsmoke?
interesuje mnie jak sprawuje się te centralne mocowanie jedną śrubą, czy się nie przestawia, czy jest wszytsko stabilne przy tej wadze 2,4kg,
porszę o pomoc zamierzam go kupić i chciałbym wiedzieć czy jest wart wydanych pieniędzy
pozdrawiam :>
_________________
:)
 
 
 
a_porniec
Andrzej Poroniec

Posty: 102
Skąd: Wyszków
Wysłany: 2016-02-26, 16:10   

Damian_90, powiem Ci, że śruba bardzo dobrze trzyma, tripod jest bardzo, ale to bardzo stabilny,lepszego w tej cenie (300pln) nie dostaniesz to mogę Ci zagwarantować w 100%
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Wersja forum PDA/GSM

Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Dla użytkowników:




Konkursy! Co miesiąc do zgarnięcia bony na sprzęt karpiowy oraz nagrody rzeczowe!








Duże zniżki na sprzęt karpiowy dla aktywnych użytkowników!







Możliwość testowania sprzętu oraz przynęt!




Sponsorzy forum: