Wędkarstwo karpiowe Strona Główna Wędkarstwo karpiowe
Miejsce na wymianę poglądów pomiędzy karpiarzami. Znajdziesz tu zarówno dyskusje na temat sprzętu karpiowego, metod i technik połowu karpia, opinie na wszelkie tematy oraz mnóstwo innych porad. Dołącz do dyskusji z nami i dowiedz się więcej!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Spro D - tect - Videoprezentacja
Autor Wiadomość
thefrodo 


Pomógł: 2 razy
Posty: 254
Skąd: Małopolska
Wysłany: 2011-08-10, 21:09   Spro D - tect - Videoprezentacja




Mam nadzieje, że ta choć trochę amatorska prezentacja ułatwi wielu karpiarzom stojącym przed wyborem kupna tego zestawu podjęcie odpowiedniej decyzji. Sam nie mając zbyt dużych środków finansowych długo zastanawiałem się nad wyborem odpowiedniego kompletu w tych granicach cenowych. Po wielu usłyszanych opiniach, przeczytanych postach wybór padł na wyżej wymieniony zestaw. Z decyzji jestem bardzo zadowolony. Sygnalizatory spełniły wszystkie moje oczekiwania. Przetrwały całodobową ulewną zasiadkę bez najmniejszego szwanku.
Jeszcze raz gorąco polecam i zachęcam do kupna wszystkich zainteresowanych kompletem bezprzewodowych sygnalizatorów wraz z centralką Spro D-tect.
TheFrodo

1234.jpg
Plik ściągnięto 215 raz(y) 191,62 KB

_________________
catch and release
 
 
Bury 

Pomógł: 32 razy
Wiek: 32
Posty: 895
Skąd: ...
Wysłany: 2011-08-10, 22:33   

No ciekawe sygnałki, prezentacja tez ok ;)
Widzę dwie wady - brak regulacji czułości oraz brak rozróżniania brań do brzegu.
 
 
Przemo 
Przemysław Piątek


Pomógł: 51 razy
Wiek: 39
Posty: 1132
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-08-15, 19:35   

thefrodo, Gratulacje za pomysł i za wykonanie. :D
Osobiście używałem tych sygnałków i śmiało mogę je polecić.

Jedynymi wadami które ja zauważyłem użytkując je to:

- bardzo drogie baterie do centralki (do sygnałków są inne 9V).
- jakość wykonania mogłaby być troszkę lepsza.
- zdarza się czasami że centralka sprzęża się z sygnalizatorami innych karpiarzy.

Zalety:

- cena
- ładny wygląd
- głośność
- zasięg centralki na dobrym poziomie
- dobry serwis gwarancyjny
 
 
 
DamianHryniewicz 
Captain Morgan



Pomógł: 51 razy
Wiek: 29
Posty: 2628
Skąd: Hattingen\Koszalin
Wysłany: 2011-09-05, 23:32   

Dla mnie wada ich jest to że jak mamy sygnałki na stojaku na przeciwko namiotu to nie pośpimy bo w namiocie jest za jasno :D No i z kumplem nie pogadamy przy piwku bo diody zmierzchowe są tak mocne że oślepiają. Dwa sygnalizatory oświetlają na tyle stanowisko że w ciemną noc można śmiało się poruszać po stanowisku bez latarki.
Diody zmierzchowe zdecydowanie za mocno świecą.
 
 
gIFF


Pomógł: 7 razy
Posty: 232
Skąd: k-zy
Wysłany: 2011-09-08, 19:45   

DamianHryniewicz napisał/a:
Diody zmierzchowe zdecydowanie za mocno świecą.


Dokładnie. Też mnie to wkurza :D już nawet kombinowałem jak je wyłączyć :) )
 
 
Mord_89 
Wojtek Młynarczyk


Pomógł: 22 razy
Wiek: 28
Posty: 875
Skąd: Radom/Warszawa
Wysłany: 2011-09-08, 19:55   

gIFF napisał/a:
DamianHryniewicz napisał/a:
Diody zmierzchowe zdecydowanie za mocno świecą.


Dokładnie. Też mnie to wkurza :D już nawet kombinowałem jak je wyłączyć :) )


Może pomalować czymś lub coś nakleić.
 
 
 
AeSeF
c3n50r3d


Pomógł: 23 razy
Wiek: 26
Posty: 569
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-09-08, 19:58   

gIFF napisał/a:
Dokładnie. Też mnie to wkurza :D już nawet kombinowałem jak je wyłączyć :) )


Jak nie pada wystarczy czarna taśma izolka ;) jak grywałem w FPP po nocach to zawsze drażniła mnie diodka od monitora potem z pomocą przyszła izolka 8-)

Albo bierz lutownice w dłoń i odlutuj diodę :P
 
 
daniello2010 
Daniel Skrzypiński


Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Posty: 291
Skąd: Gryfino
Wysłany: 2011-09-08, 20:25   

A jaka tego cena??
 
 
 
adi 


Pomógł: 2 razy
Wiek: 24
Posty: 172
Skąd: Głubczyce
Wysłany: 2011-09-08, 20:56   

daniello2010 napisał/a:
A jaka tego cena??


Tak ciężko w googlach poszukać ? 368,00 w sklep-karpiowy.pl
 
 
thefrodo 


Pomógł: 2 razy
Posty: 254
Skąd: Małopolska
Wysłany: 2011-09-08, 21:51   

Taniej myślę nie znajdziesz. Poza tym masz zero problemów w przypadku ewentualnej reklamacji.
_________________
catch and release
 
 
kamionki 
Marcin Brzosko



Pomógł: 13 razy
Wiek: 37
Posty: 456
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-10-07, 18:42   

Przemo napisał/a:
bardzo drogie baterie do centralki

Jakie konkretnie baterie są potrzebne?
 
 
 
Przemo 
Przemysław Piątek


Pomógł: 51 razy
Wiek: 39
Posty: 1132
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-10-09, 19:26   

Nie pamiętam niestety modelu tych baterii, ale w nazwie miały coś AAA.... :/
Pamiętam za to że były dość trudno dostępne i kosztowały około 20zł za sztukę... :(
Zapytaj thefrodo, napewno pomoże. ;)
 
 
 
kamionki 
Marcin Brzosko



Pomógł: 13 razy
Wiek: 37
Posty: 456
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-10-09, 19:42   

Już wiem jakie to mają być baterie.Są to baterie o symbolu CR123A- 3V.Faktycznie troszkę kosztują.Dziś znalazłem panasonica za 19 zł/szt.Do centralki trzeba dwóch baterii.Na szczęście tych baterii nie wymienia się co sezon.
 
 
 
Cypisek 
Cyprian Gutkowski


Pomógł: 30 razy
Wiek: 35
Posty: 1590
Skąd: Piastów
Wysłany: 2011-10-09, 19:59   

Nie co sezon? Chyba jednak, co najmniej, co sezon. Jak nie kilka razy w sezonie.
 
 
 
kamionki 
Marcin Brzosko



Pomógł: 13 razy
Wiek: 37
Posty: 456
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-10-09, 20:11   

Cypisek napisał/a:
Jak nie kilka razy w sezonie.

Może i tak być jak ktoś jest większą część roku na zasiadkach.Ja niestety takim czasem nie dysponuje.Faktycznie nie fortunnie napisałem,że baterie wystarczą dłużej jak sezon czy dwa.Generalnie chodziło mi,że nie kupuję się tych baterii co drugą zasiadkę.
 
 
 
jarekb11 
Jarosław Bajek


Zaproszone osoby: 4
Pomógł: 16 razy
Wiek: 46
Posty: 506
Skąd: Wilkowice
Wysłany: 2011-11-25, 11:06   

Właśnie kolega chce to kupić ,właściwie jest zdecydowany ale prosił abym sie "dopytał" więc zapytuje.

Czy ta dioda-latarka w centralce jest wyłączana (podczas działania centralki) bo zauważyłem że nieźle "daje"
Jaki (pi x drzwi) jest zasięk centralki?
I nie wiem czy to tylko tak mi sie zdawało w skl. że dźwięk jest lekko wk*****cy bo taki za bardzo "ptasi" .
 
 
Przemo 
Przemysław Piątek


Pomógł: 51 razy
Wiek: 39
Posty: 1132
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-11-25, 14:30   

jarekb11 napisał/a:
Czy ta dioda-latarka w centralce jest wyłączana


Latarka w centralce ma oddzielny włącznik więc nie ma problemu z jej użytkowaniem. ;)

jarekb11 napisał/a:
Jaki (pi x drzwi) jest zasięk centralki?


ok 50-70m na otwartym terenie, wystarczy w zupełności... ;)

jarekb11 napisał/a:
I nie wiem czy to tylko tak mi sie zdawało w skl. że dźwięk jest lekko wk*****cy bo taki za bardzo "ptasi" .


Do wyboru jest kilka dzwięków sygnalizatorów oraz centralki, myślę że każdy znajdzie dla siebie sygnał najbardziej przyjazny dla swoich uszu. ;)
 
 
 
Mirashe 
Kamil Zawadzki


Pomógł: 2 razy
Wiek: 21
Posty: 148
Skąd: Sadkowice/Brzesko
Wysłany: 2011-11-26, 20:26   

Pytanie do posiadaczy owych sygnalizatorów.

Z tego co wyczytałem owe sygnalizatory nie posiadają fukncji regilacji czułości, ale są czułe. A jak sie to sprawdza przy wiekszych wiatrach nie ma jakiś pojedynczych piknięć?
 
 
 
Przemo 
Przemysław Piątek


Pomógł: 51 razy
Wiek: 39
Posty: 1132
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-11-27, 13:01   

Mirashe napisał/a:
A jak sie to sprawdza przy wiekszych wiatrach nie ma jakiś pojedynczych piknięć?


Nie zauważyłem takich akcji. Przy dużym wietrze naciągasz mocniej żyłkę i jest gitara. ;)
 
 
 
Mirashe 
Kamil Zawadzki


Pomógł: 2 razy
Wiek: 21
Posty: 148
Skąd: Sadkowice/Brzesko
Wysłany: 2011-11-27, 15:26   

Wszystko fajnie tylko własnie brak opcji regulacji czułości. Zastanowie sie. Dzięki ;)

Polskie znaki.Rumun
 
 
 
jarekb11 
Jarosław Bajek


Zaproszone osoby: 4
Pomógł: 16 razy
Wiek: 46
Posty: 506
Skąd: Wilkowice
Wysłany: 2011-11-28, 18:52   

Ja mam jeszcze jedno pytanko .
Co w przypadku kiedy w pobliżu stanowiska będzie ktoś z identycznym zestawem? Nie będą sie fale "kłócić"??
 
 
kamyk 
Jacek Kokot


Pomógł: 1 raz
Wiek: 61
Posty: 53
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2011-11-28, 19:04   

Przemo napisał/a:
thefrodo, Gratulacje za pomysł i za wykonanie. :D
Osobiście używałem tych sygnałków i śmiało mogę je polecić.

Jedynymi wadami które ja zauważyłem użytkując je to:

- bardzo drogie baterie do centralki (do sygnałków są inne 9V).
- jakość wykonania mogłaby być troszkę lepsza.
- zdarza się czasami że centralka sprzęża się z sygnalizatorami innych karpiarzy.

Zalety:

- cena
- ładny wygląd
- głośność
- zasięg centralki na dobrym poziomie
- dobry serwis gwarancyjny
 
 
Mirek 
Mirosław Langner


Pomógł: 5 razy
Wiek: 41
Posty: 236
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2012-01-02, 23:43   SPRO D-tect set z centralką

Potrzebuję małej pomocy co do samej centralki . Pierwszy temat to sprzężanie się z innymi sygnałkami co czasami zaczyna irytować . Pewnie można jakoś ją przestawić. Czy ktoś to może już robił? Nie chciał bym czegoś rozregulować. A drugi temat to zauważyłem że jak siedziałem w aucie i miałem branie to sygnalizator piszczał a centralka raz milczała a innym razem działała bez problemu. Auto było zaledwie 3-4 metry od wędek. Auto było zamknięte.
 
 
Przemo 
Przemysław Piątek


Pomógł: 51 razy
Wiek: 39
Posty: 1132
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-01-02, 23:50   

Co do sprzężania się centralki to aby zmienić zakres należy przestawić zworki w centralce. Masz taką małą klapeczkę powyżej klapki od bateri, tam jest z tego co pamiętam umieszczona zworka. ;)
Warto może kontrolnie zadzwonić do SPRO i zapytać się jak to zrobić żeby czegoś nie sknocić, mają własny serwis.
Co do zasięgu centralki to niestety nie pomogę.
 
 
 
Mirek 
Mirosław Langner


Pomógł: 5 razy
Wiek: 41
Posty: 236
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2012-01-03, 00:02   

Otwierałem już ją :) Zworki są ustawione wszystkie 4 u góry tak jak w sygnałkach. Chyba faktycznie zadzwonie do serwisu bo mam jeszcze na gwarancji i nie chce czegoś pokręcić.
 
 
SQra 
Carp Team Riposta


Pomógł: 3 razy
Wiek: 31
Posty: 163
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2012-01-04, 18:43   

Mirek napisał/a:
Chyba faktycznie zadzwonie do serwisu bo mam jeszcze na gwarancji i nie chce czegoś pokręcić.


Daj znać w temacie co i jak. Jestem ciekaw bo też mam ten secik.
 
 
 
kamionki 
Marcin Brzosko



Pomógł: 13 razy
Wiek: 37
Posty: 456
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2012-01-04, 20:44   

Również posiadam te sygnałki i ciekaw jestem co Ci powiedzą.
 
 
 
SQra 
Carp Team Riposta


Pomógł: 3 razy
Wiek: 31
Posty: 163
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2012-04-17, 23:20   

Miał ktoś przypadek że centralka była walnięta i rozładowywała baterie? Ja swoje wsadziłem do centralki kilka tygodni przed pierwszą zasiadką, sprawdziłem w domu czy wszystko hula i odstawiłem walizkę do torby a na pierwszej zasiadce okazało się że centralka sama z siebie piszczy sygnalizując rozładowanie baterii. Miernik do ręki i rzeczywiście napięcie na baterii 2.89V Nie miałem już okazji sprawdzić centralki w terenie na nowym komplecie baterii.
 
 
 
kamionki 
Marcin Brzosko



Pomógł: 13 razy
Wiek: 37
Posty: 456
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2012-04-18, 08:25   

Sam miałem zadać podobne pytanie.Kupiłem te sygnałki pod koniec października 2011 roku.Nad wodą już nie byłem,więc próby dokonałem w domu.Kupiłem nowe baterie i wszystko hulało jak trzeba.Po skończonych próbach wyciągnąłem bateria z centralki jak i sygnalizatorów.W zeszłym tygodniu chciałem sprawdzić czy wszystko jest w porządku.Po wsadzeniu baterii do centralki okazało się,że nawet dioda latarki nie chce świecić nie mówiąc już o sygnalizacji.Więc podobnie jak SQra wziąłem miernik i się okazało,że jedna z baterii ma 1,92V :shock: Nie wiem czy przyczyną rozładowania były próby z centralką czy baterie,które kupiłem były już walnięte.Teraz zrobiłem test na nowo zakupionych bateriach i wszystko działa jak należy.Zobaczę czy baterie też się rozładowywuja tak szybko.Jeżeli tak to chyba trzeba reklamować.
 
 
 
SQra 
Carp Team Riposta


Pomógł: 3 razy
Wiek: 31
Posty: 163
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2012-04-18, 17:16   

Trzeba zapytać Przemka czy miał tego typu reklamacje odnośnie tego seta.

[ Dodano: 2012-06-15, 19:19 ]
Na nowych bateriach wszytsko jest OK a prawdopodobną przyczyną samoczynnego pikania centraliki było sprzeżanie z innymi urządzeniami. Ostatnio przytrafilą się taka sytuacja że centralka zaczeła grać kiedy w jej pobliży nakręcałem taką lampke led na dynamo. Wystartowałem z namiotu do wędek a tu lipa :mrgreen:

 
 
 
man_89

Posty: 19
Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2012-06-27, 08:32   

Odświeżam temat. Chce zakupić te sygnałki z centralką, bo z tego co wyczytałem to lepszych w tej cenie nie kupie, a zależy mi na tym, aby sygnał przekazywany z sygnalizatorów do centralki był 1:1. Widze tylko 2 wady tych sygnalizatorów, drogie baterie do centralki i sprzężanie centralki. Pytanie do użytkowników tych sygnałków, ile wytrzymują wam baterie w centralce? bo jak trzeba przynajmniej 2 razy wymieniać w sezonie to podziękuje, jak komplet baterii do centralki kosztuje około 40zł. poza tym można rozwiązać jakoś problem sprzęzania centralki?
 
 
kamionki 
Marcin Brzosko



Pomógł: 13 razy
Wiek: 37
Posty: 456
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2012-06-27, 08:45   

Posiadam te sygnałki od tego sezonu i jeszcze baterii nie wymieniałem,choć nie siedziałem za dużo nad wodą szczerze mówiąc.Zawsze w dzień praktycznie wyłączam centralkę właśnie po to,żeby dłużej bateria wytrzymała.Jak na środek sezonu jeszcze nie ma kłopotu z bateriami.Baterie u mnie są faktycznie drogie,ale kupuję na allegro po 6zł/szt,więc cena nie jest tragiczna.
Centralka jeszcze nigdy mi się nie"połączyła"z innymi sygnalizatorami.
 
 
 
SQra 
Carp Team Riposta


Pomógł: 3 razy
Wiek: 31
Posty: 163
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2012-07-04, 21:33   

Mi znowu padły baterie w centralce :evil: Kupiłem lepsze baterie za 25zł sztuka i te wytrzymały trochę dłużej bo ze 4 zasiadki. Jak wrócę z Nowaków odsyłam je do sklepu.
Ostatnio zmieniony przez SQra 2012-07-04, 21:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
kantor 
Bartek Kantorek

Pomógł: 3 razy
Wiek: 36
Posty: 123
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2012-07-09, 20:02   

Panowie... sygnałki te użytkuję już 5!! sezon i za te pieniądze nie wiem, że lepszych nie znajdziecie. Jeśli chodzi o baterie to Ktoś juz tutaj napisał, że jak się poszuka na allegro to znajdzie się je po gdzieś około 6 zeta. Przy zakupie 4 sztuk ( tyle mi wystarcza na cały sezon) nie są to jakieś kolosalne koszty. Dodatkowo jeśli chodzi o sprzężanie się z innymi centralkami to zdarza się to ale tylko jeśli są również produkcji SPRO. Aby zapobiec takim sytuacjom należy odpowiednio ustawić wtyczki w centralce jak i w sygnałkach i nie ma najmniejszych problemów z połączeniem z innymi centralkami. Na początku użytkowania zakupiliśmy je razem z 2 kolegów i był straszny problem bo każdy z nas biegał jak poparzony przy braniu. Było trochę śmiechu ale poradziliśmy sobie z tym problemem i teraz nie ma żadnych dodatkowych napadów adrenaliny, że to ja mam branie. Dodatkowo Kolega z którym jeżdżę na zasiadki posiada najwyższy model Delkimów i jeśli chodzi o zasięg to uwieżcie mi!!! jest taki sam zasięg wskazywania brania. Dawały już radę podczas nawałnic, burz, gradobicie. Osobiście polecam.
_________________
Nie zawsze łowię ale zawsze wypuszczam.
 
 
JKarp 
Janusz Kozłowski


Pomógł: 8 razy
Wiek: 56
Posty: 252
Skąd: Legionowo
Wysłany: 2012-10-20, 17:56   

Cześć
Każda opinia się przyda :oops:
Kolega kupił w styczniu nówki sztuki i od początku:
Bateria w centralce - nieporozumienie. Nie dość, że drogawe to ciężko kupić.
Przez ten czas były dwa razy w serwisie - był problem z sygnałkami ( za każdym razem z innym). Nie wspomnę o tym, że raz wróciły z serwisu i ten co był dobry okazał się uszkodzony.
Całe szczęście, że dziadki Foxy jeżdżą za każdym razem jako zapas i że w ogóle nie sprzedałem...
Ogólnie za taką kasę można kupić lepsze posiadające więcej funkcji.
JK
 
 
diego87

Pomógł: 3 razy
Posty: 210
Skąd: xxxxxx
Wysłany: 2013-02-26, 18:23   

Mi coś ciężko chodzi pokrętło od centralki;/ co to może być?
 
 
Mirek 
Mirosław Langner


Pomógł: 5 razy
Wiek: 41
Posty: 236
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2013-02-28, 10:55   

Ja mam te sygnałki 3 lata i ogólnie nie mogę narzekać.
Jeżeli chodzi o pokrętła to na początku chodziły ciężko ale się wyrobiły.
Baterie do centralki kupiłem u fotografa i chodzą do tej pory.
Sygnalizatory dałem do przerobienia bo kumpel ma takie same i czasami biegłem nie do mojego brania :) . Teraz jest ok.
Jedyny problem jaki teraz mam (2 razy w reklamacji) to że czasami muszę centralkę wyłączyć i włączyć parę razy, żeby zaczęła działać. Pierwsza reklamacja pomogła tylko na trzy zasiadki a drugiej jeszcze nie sprawdziłem bo była robiona w święta.
 
 
diego87

Pomógł: 3 razy
Posty: 210
Skąd: xxxxxx
Wysłany: 2013-06-09, 09:03   

Moja centralka szaleje. Tylko na jednym sygnalizatorze wskazuje brania;/ co to może być? tak jakby sygnał do niej nie dochodził;/
 
 
kantor 
Bartek Kantorek

Pomógł: 3 razy
Wiek: 36
Posty: 123
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2013-06-09, 20:29   

Kolego też mam takie schematy. Generalnie mojej pomaga kilka mocniejszych uderzeń ręką. Mam je już 7 sezon i czas na ich wymianę.
_________________
Nie zawsze łowię ale zawsze wypuszczam.
 
 
Rumun 
Administrator
Krzysztof Caban


Pomógł: 60 razy
Wiek: 47
Posty: 2812
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2013-06-09, 20:40   

kantor napisał/a:
Kolego też mam takie schematy. Generalnie mojej pomaga kilka mocniejszych uderzeń ręką. Mam je już 7 sezon i czas na ich wymianę.


Stań twarzą do wody, weź centralką duży zamach... pomoże na amen :twisted:
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Wersja forum PDA/GSM

Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 15
Dla użytkowników:




Konkursy! Co miesiąc do zgarnięcia bony na sprzęt karpiowy oraz nagrody rzeczowe!








Duże zniżki na sprzęt karpiowy dla aktywnych użytkowników!







Możliwość testowania sprzętu oraz przynęt!




Sponsorzy forum: