Wędkarstwo karpiowe Strona Główna Wędkarstwo karpiowe
Miejsce na wymianę poglądów pomiędzy karpiarzami. Znajdziesz tu zarówno dyskusje na temat sprzętu karpiowego, metod i technik połowu karpia, opinie na wszelkie tematy oraz mnóstwo innych porad. Dołącz do dyskusji z nami i dowiedz się więcej!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Witam wszystkich użytkowników zaglądających jeszcze na to forum! Forum Karpiowe zostało całkowicie odświeżone i znajduje się pod nowym adresem ForumKarpiowe.pl Zapraszamy!

Poprzedni temat «» Następny temat
Nietypowe kombinacje aromatów w kulkach
Autor Wiadomość
Piotr Ostrowski 



Pomógł: 57 razy
Wiek: 36
Posty: 1822
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2012-02-04, 15:47   Nietypowe kombinacje aromatów w kulkach

Czekając na wiosnę, zabrałem się powoli do przeglądania przynęt i komponentów. Przeglądając tak przynęty, dipy itp które mógłbym jeszcze wykorzystać postanowiłem porobić kilka kombinacji mniej lub bardziej dziwnych które zamierzam przetestować w nadchodzącym sezonie. O dziwo jedna taka kombinacja wypadła jak dla mnie rewelacyjnie (oby rybki miały podobne zdanie) i tu moje pytanie, z jakimi "dziwnymi" kombinacjami się spotkaliście czy stosowaliście. Jestem ciekaw Waszych pomysłów czy doświadczeń z tego typu kombinacjami.
_________________

Zapraszamy na naszą stronę na Facebooku
NO KILL CATCH&RELEASE
Piotr Ostrowski
www.CarpCity.pl
 
 
 
mefisto
[Usunięty]

Wysłany: 2012-02-04, 15:50   

Zdradź najpierw swoje . :lol:
 
 
Piotr Ostrowski 



Pomógł: 57 razy
Wiek: 36
Posty: 1822
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2012-02-04, 15:51   

ryba/krewetka/orzech tygrysi/bergamotka

Kulki ryba/krewetka zalane ekstraktem z orzechów + kropla olejku bergamotka, dziwnie to było na początku ale jak się wszystko przegryzło to wyszło dość przyjemnie, oby ryby miały podobne zdanie.
_________________

Zapraszamy na naszą stronę na Facebooku
NO KILL CATCH&RELEASE
Piotr Ostrowski
www.CarpCity.pl
 
 
 
mefisto
[Usunięty]

Wysłany: 2012-02-04, 15:59   

Wiosenne przełamanie czosnku i squida.
 
 
iro 
iro


Posty: 35
Skąd: Świdnik/Jacków
Wysłany: 2012-02-05, 15:43   

Ja od co najmniej 4 lat pracuję nad tym tematem i stosuję różne dziwne kombinacje smaków. Dzięki temu stworzyłem z bratem Pawłem i Dawidem Patlewiczem markę Gold Carp Baits. Wszystkie te produkty są połączeniem róznych smaków i składników łącznie z pewnymi ziołami. Kulka Black Squid i Tropical Ment okazała się rewelacją dlatego w tym roku bogatsi o pewne doświadczenia opracowaliśmy kolejną kulkę Extreem Squid.
Połaczenie Squida z czosnkiem dobry pomysł, też to stosowaliśmy i efekty były fajne ale tylko na zimną wodę czyli wczesna wiosna i jesień sqida zastąpiliśmy innymi smakami i składnikami bo dawały nam w testach lepsze efekty (nazywa się Gold Sea).
Tak że Piotruś pomysł fajny ale i roboty kupę aby wyselekcjonować te zapachy, które najlepiej wg karpi komponują się ze sobą i wzajemnie uzupełniają.
 
 
Rumun 
Administrator
Krzysztof Caban


Pomógł: 60 razy
Wiek: 49
Posty: 1956
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2012-02-05, 15:47   

Mój jeden kolega powiadał żartem, że jego ulubiony smak lodów to czosnkowo-jagodowe. Pomyślałem wtedy jakby takowa kombinacja zdawała rezultat jako boiliki dla karpi. Sam nie kulam ale jak się kiedyś skuszę to zapodam serię takiej marki.
 
 
 
szuszel 


Wiek: 32
Posty: 69
Skąd: Orzesze
Wysłany: 2012-02-05, 16:34   

To ja może nie o mixach a o kulkach gdy sypiemy jakimiś śmierdzielami zawsze zakładam to co w wodzie plus coś słodkiego praktycznie zawsze łowie na bałwanki gdy przykładowo sypie czymś słodkim to do tego to czym sypałem plus jakiś pływający śmierdziel a nad kombinowanymi mixami sam chce pokombinowac w tym sezonie ;)
_________________
100% NO KILL!!!
 
 
 
PrzemekBździuch 
sklep-karpiowy.pl



Pomógł: 54 razy
Wiek: 42
Posty: 767
Skąd: Sławoborze
Wysłany: 2012-02-06, 15:49   

Nie wiem co jest z zapachem czosnku, ale jest bardzo skuteczny właśnie w zimnej wodzie, a latem jego skuteczność drastycznie spada. Ciekawe jaka jest tego przyczyna.
 
 
 
Piotr Ostrowski 



Pomógł: 57 razy
Wiek: 36
Posty: 1822
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2012-02-06, 19:20   

PrzemekBździuch napisał/a:
Nie wiem co jest z zapachem czosnku, ale jest bardzo skuteczny właśnie w zimnej wodzie, a latem jego skuteczność drastycznie spada. Ciekawe jaka jest tego przyczyna.


To samo zauważyłem, może po prostu zawiera/wydziela jakaś substancje której karpie nie potrzebują w cieplejszym okresie lub na które po prostu tak nie reagują.
_________________

Zapraszamy na naszą stronę na Facebooku
NO KILL CATCH&RELEASE
Piotr Ostrowski
www.CarpCity.pl
 
 
 
SQra 
Carp Team Riposta


Pomógł: 3 razy
Wiek: 33
Posty: 163
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2012-02-06, 23:38   

Też się nad tym zastanawiam i doszedłem do wniosku że w cieplej wodzie czosnek jest po prostu zbyt ostry dla ryb. Idąc dalej wyobraziłem sobie siebie jedzącego czosnek (jest to moja ulubiona przyprawa w kuchni) i ewidentnie wolałbym go zjeść teraz w chłodne dni niż poczuć jego moc w 30*C upale :mrgreen:
 
 
 
Nowicjusz256 

Wiek: 43
Posty: 8
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-02-07, 05:55   

Ja osobiście robię dip na spirytusie z czosnku i jest to świetna "dopałka" na zimną i b.zimną wodę. W ciepłej wodzie się nie sprawdza.
_________________
Połamania kija!!!!
 
 
Piotr Ostrowski 



Pomógł: 57 razy
Wiek: 36
Posty: 1822
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2012-02-07, 08:08   

Jak nadajecie kulkom aromatu/smaku czosnku? Korzystacie z aromatów, atraktorów, sproszkowanego czosnku, czy po prostu dajecie świeży zmielony podczas wyrabiania ciasta? Jakie dawkowanie dajecie? W sobotę chce siąść do kulania i tak pomyślałem że może dodam trochę czosnku :D tylko nie wiem jakie dawki, a nie chce by czosnek przebił główny aromat.
_________________

Zapraszamy na naszą stronę na Facebooku
NO KILL CATCH&RELEASE
Piotr Ostrowski
www.CarpCity.pl
 
 
 
Speedy81 

Pomógł: 5 razy
Wiek: 38
Posty: 201
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2012-02-07, 08:59   

Piotr Ostrowski napisał/a:
Jak nadajecie kulkom aromatu/smaku czosnku? Korzystacie z aromatów, atraktorów, sproszkowanego czosnku, czy po prostu dajecie świeży zmielony podczas wyrabiania ciasta? Jakie dawkowanie dajecie? W sobotę chce siąść do kulania i tak pomyślałem że może dodam trochę czosnku :D tylko nie wiem jakie dawki, a nie chce by czosnek przebił główny aromat.


Piotrek,
wg mnie, i tego co ja robiłem, to wystarczy " dipowanie" czosnkiem.
Wrzucałem do pojemnika z kulkami monster craba, które nie miały nic wspólnego z czosnkiem albo wyciśnięty, albo pokrojony w cieniutkie plasterki czosnek. Moje kulki nie były super wysuszone, więc szybko przeszły czosnkiem. Suche pewnie dłużej musisz potrzymać, ale uważam, że wystarczy zewnętrznie "dipować", bo czosnek ma naprawdę przenikliwy zapach.
 
 
Piotr Ostrowski 



Pomógł: 57 razy
Wiek: 36
Posty: 1822
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2012-02-07, 09:28   

Chciałbym bardziej dodać do miksu i tu myślałem o wyciśnięciu czosnku i dodaniu tego do jajek podczas kulania, tylko właśnie z dawkowaniem może być problem bo nie wiem od ilu zacząć. Dipowanie raczej odpada bo nie będę nie wiadomo ilu kg dipował :D
_________________

Zapraszamy na naszą stronę na Facebooku
NO KILL CATCH&RELEASE
Piotr Ostrowski
www.CarpCity.pl
 
 
 
Nowicjusz256 

Wiek: 43
Posty: 8
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-02-07, 09:29   

JA testowałem sam czosnek i dip z czosnku i spirytu i zdecydowanie więcej brań jest na dip ze spirytem. Inna sprawa że jakieś 30lat temu karpie były łowione na goły ząbek czosnku..... ale to inne czasy były.
_________________
Połamania kija!!!!
 
 
wojtek straub 

Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Posty: 2599
Skąd: Tułowice
Wysłany: 2012-02-07, 09:31   

Piotrek poszukaj olejku czosnkowego ;) - chyba najwygodniej...
A na temat - czerwone owoce (red fruit) z dodatkiem olejku goździkowego (sprzedawane przez jedną firmę pod nazwą CRS, jako suplement, dedykowany pod mix o tej samej nazwie) "dokropione" kilkoma kropelkami olejku z geranium...
Zapaszki typowo rybne, złamane owockiem i doprawione czarnym pieprzem (też w postaci olejku)...
Tak mi się wspomniało - jakiś czas temu, przeglądając półki w wiejskim sklepie z art. m.in. gołębiarskimi wpadła mi w oko butelka z "amino" dla gołębi, doprawiona własnie olejkiem czosnkowym...
Może w ten deseń :?:
Ostatnio zmieniony przez wojtek straub 2012-02-07, 09:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Zbyniu86 
Zbigniew Romanowski


Pomógł: 1 raz
Wiek: 32
Posty: 121
Skąd: Krapkowice-Otmęt
Wysłany: 2012-02-07, 09:32   

wojtek straub napisał/a:
Piotrek poszukaj olejku czosnkowego ;)

Znajdziesz taki w sklepie z artykułami dla gołębi.
 
 
 
Piotr Ostrowski 



Pomógł: 57 razy
Wiek: 36
Posty: 1822
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2012-02-07, 09:32   

Ja raczej dipu na spirytusie robić nie będę, ale zamierzam wiosną zalewać kulasy alkoholem, dosłownie 50ml na powiedzmy 1kg, tak by lepiej pracowały w niższej temperaturze.
_________________

Zapraszamy na naszą stronę na Facebooku
NO KILL CATCH&RELEASE
Piotr Ostrowski
www.CarpCity.pl
 
 
 
Speedy81 

Pomógł: 5 razy
Wiek: 38
Posty: 201
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2012-02-07, 09:35   

Piotr Ostrowski napisał/a:
Chciałbym bardziej dodać do miksu i tu myślałem o wyciśnięciu czosnku i dodaniu tego do jajek podczas kulania, tylko właśnie z dawkowaniem może być problem bo nie wiem od ilu zacząć. Dipowanie raczej odpada bo nie będę nie wiadomo ilu kg dipował :D


Piotrek, ja dipowałem "kilka" kulek :) Nie chciałem ryb karmić czosnkiem, tylko zwabić je zapachem, dlatego robiłem to zewnętrznie. Nie wiem jaka różnica będzie, jeśli dodasz to do "wnętrza" kulek.
 
 
Piotr Ostrowski 



Pomógł: 57 razy
Wiek: 36
Posty: 1822
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2012-02-07, 10:17   

Chce nadać trwały aromat/zapach dla całej "partii" kulek. W sobotę zabieram się za kulanie wiec coś skrobnę o odczuciach. Tylko nadal nie wiem od jakiej dawki minimalnej zacząć, wiec chyba pozostanie doskonale nam znana metoda prób i błędów. :D
_________________

Zapraszamy na naszą stronę na Facebooku
NO KILL CATCH&RELEASE
Piotr Ostrowski
www.CarpCity.pl
 
 
 
mefisto
[Usunięty]

Wysłany: 2012-02-07, 12:53   

Nowicjusz256 napisał/a:
JA testowałem sam czosnek i dip z czosnku i spirytu i zdecydowanie więcej brań jest na dip ze spirytem. Inna sprawa że jakieś 30lat temu karpie były łowione na goły ząbek czosnku..... ale to inne czasy były.


Gdy wszystko zawodzi to stosuję goły ząbek czosnku i wcale to nie są inne czasy. ;)
 
 
MARTINEZ 
Marcin Herman


Pomógł: 1 raz
Wiek: 41
Posty: 25
Skąd: Owsiszcze
Wysłany: 2012-02-07, 14:19   

Nie wszyscy maja świadomość że czosnek posiada w sobie bardzo duże ilości cukru (wiadomo karpie lubią cukier) w połączeniu z zapachem czosnku śmiem twierdzić że jest to bardzo atrakcyjne dla karpia - pyt dlaczego? Myślę że chodzi o ciągnącą się nutę zapachową sam Rod Hutchinson znalazł swój złoty środek jest nim Secret Agent - ten oto środek w śladowych ilościach dodaje do niektórych swoich kulek - kto łowił na secret agent - to wie o czym pisze - zapach kulek przechodzi nawet przez szczelne pudełko :) . Z czosnkiem jest to samo - w letnich porach po prostu stosować bardzo znikome ilości.
 
 
szuszel 


Wiek: 32
Posty: 69
Skąd: Orzesze
Wysłany: 2012-02-07, 14:29   

Czosnek wiosną kiler, nie muszą to być kulki, wystarczy kukurydza cukk mają o zapachu czosnku w połączeniu z białymi robakami daje to wczesną wiosna dobre rezultaty, ale tak jak piszecie w lecie to już kicha. ;)

Używaj przecinków.
_________________
100% NO KILL!!!
 
 
 
Piotr Ostrowski 



Pomógł: 57 razy
Wiek: 36
Posty: 1822
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2012-02-07, 20:02   

MARTINEZ napisał/a:
Rod Hutchinson znalazł swój złoty środek jest nim Secret Agent - ten oto środek w śladowych ilościach dodaje do niektórych swoich kulek - kto łowił na secret agent - to wie o czym pisze - zapach kulek przechodzi nawet przez szczelne pudełko :)


SA od roda to nic innego jak lubczyk :D Aromat naprawdę intensywny niestety nie miałem na niego dobrych efektów i może trochę za szybko się zraziłem.
Jutro lub po jutrze będę kulał 2-3 próbne partie z rożną ilością czosnku wiec dam znać co i jak.
_________________

Zapraszamy na naszą stronę na Facebooku
NO KILL CATCH&RELEASE
Piotr Ostrowski
www.CarpCity.pl
Ostatnio zmieniony przez Piotr Ostrowski 2012-02-07, 20:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
mefisto
[Usunięty]

Wysłany: 2012-02-08, 14:43   

Piotr, jak lubisz wymyślać coś niebywałego to spróbuj kombinacji: czekolada i przyprawy. Z tym, że ma być czuć bardziej czekoladę, ale także ma zakręcić w nosie od przypraw. ;)
 
 
Piotr Ostrowski 



Pomógł: 57 razy
Wiek: 36
Posty: 1822
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2012-02-08, 15:31   

mefisto napisał/a:
Piotr, jak lubisz wymyślać coś niebywałego to spróbuj kombinacji: czekolada i przyprawy. Z tym, że ma być czuć bardziej czekoladę, ale także ma zakręcić w nosie od przypraw. ;)


Już o tym rozmyślałem, nawet chyba z kimś z forum o tym pisałem. Jest takie połączenie które dość często stosuje w kuchni (nie karpiowej), a jest to sos czekoladowy z papryczką chili. O takim właśnie aromacie rozmyślałem prze dłuższy czas i kto wie być może w jakimś najbliższym czasie uda mi się zrealizować ten pomysł. Takie połączenie, przynajmniej w zwykłej kuchni, jest rewelacyjne i wcale się nie dziwie bo oba smakołyki pobudzają nasze zmysły.
_________________

Zapraszamy na naszą stronę na Facebooku
NO KILL CATCH&RELEASE
Piotr Ostrowski
www.CarpCity.pl
Ostatnio zmieniony przez Piotr Ostrowski 2012-02-08, 15:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
JKarp 
Janusz Kozłowski


Pomógł: 8 razy
Wiek: 58
Posty: 228
Skąd: Legionowo
Wysłany: 2012-02-08, 15:39   

Cześć
Jeśli chodzi o całkiem nietypowe zestawienia to Koledzy zachęcam do przejrzenia oferty boosterów i aktywatorów firmy Trofeum.
boostery Trofeum
atraktory Trofeum
Dodam, że boosterów używałem do polania kulek i pelltów. Bardzo fajne zapachy i smaki ( zawsze fizycznie smakuję kulek, dipów itd ).
Janusz JKarp
 
 
mefisto
[Usunięty]

Wysłany: 2012-02-08, 17:40   

A może by tak spróbować połączyć truskawkę i czosnek ?
 
 
Biegan 
Tomasz Biegański


Pomógł: 21 razy
Wiek: 37
Posty: 525
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2012-02-08, 18:07   

JKarp napisał/a:
Cześć
Jeśli chodzi o całkiem nietypowe zestawienia to Koledzy zachęcam do przejrzenia oferty boosterów i aktywatorów firmy Trofeum.
boostery Trofeum
atraktory Trofeum
Dodam, że boosterów używałem do polania kulek i pelltów. Bardzo fajne zapachy i smaki ( zawsze fizycznie smakuję kulek, dipów itd ).
Janusz JKarp

Gdzie można kupić ich produkty ?
 
 
 
słowik 
Przemysław Słowikowski



Pomógł: 130 razy
Wiek: 39
Posty: 2132
Skąd: OLEŚNICA
Wysłany: 2012-02-08, 18:09   

Tomek jest ich adres na stronie ;)




PPHU “TROFEUM”
Gnojno 21, 88-100 Inowrocław
www.trofeum.com.pl
e-mail:trofeum@trofeum.com.pl
tel. + 48 509 961 330; fax +48 52 353 34 30
_________________
Lepiej mieć Parkinsona i trochę wylać, niż mieć Altzheimera i zapomnieć wypić
 
 
Biegan 
Tomasz Biegański


Pomógł: 21 razy
Wiek: 37
Posty: 525
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2012-02-08, 19:36   

slowik napisał/a:
Tomek jest ich adres na stronie ;)




PPHU “TROFEUM”
Gnojno 21, 88-100 Inowrocław
www.trofeum.com.pl
e-mail:trofeum@trofeum.com.pl
tel. + 48 509 961 330; fax +48 52 353 34 30


Źle się wyraziłem chodziło mi dokładnie o ceny tych produktów. Jeśli ktoś je zna niech napisze na forum.
Ostatnio zmieniony przez Biegan 2012-02-08, 19:36, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
wędkarz 

Posty: 63
Skąd: Leszno
Wysłany: 2012-02-08, 19:49   

Temat skuteczności czosnku -zapaszek dobrze rozchodzi sie w wodzie to po primo ,po drugie czosnek zawiera Allicyny, które działają jak naturalny antybiotyk i myślę że karpy je wyczuwają ,pisze oczywiście jeżeli zastosujemy czosnek w postaci naturalnej /sproszkowanej .
 
 
Biegan 
Tomasz Biegański


Pomógł: 21 razy
Wiek: 37
Posty: 525
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2012-02-08, 20:10   

Kiedyś oglądałem film karpiowy jak koleś łowił amury na dwa ząbki czonsku założone na włosie.
 
 
 
mefisto
[Usunięty]

Wysłany: 2012-02-08, 21:08   

Biegan napisał/a:
Kiedyś oglądałem film karpiowy jak koleś łowił amury na dwa ząbki czonsku założone na włosie.

Sam tak łowiłem, ale karpie.
 
 
joker87
[Usunięty]

Wysłany: 2012-02-08, 21:18   

Ten czosnek obieracie i zakładacie od razu na włos, czy wcześniej macerujecie go w czymś?
 
 
mefisto
[Usunięty]

Wysłany: 2012-02-08, 21:36   

Taki prosto z targu, nasz krajowy.
Najlepsze wyniki na jesieni, gdy wszystko zawodzi.
 
 
SQra 
Carp Team Riposta


Pomógł: 3 razy
Wiek: 33
Posty: 163
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2012-02-08, 22:32   

A kombinowaliście kiedyś z "produkcją" własnych smaków/zapachów? Chodzi mi o to w jaki sposób nadać kulkom zapachu np. małży, ochotki czy ślimaka... Czy zmiksowanie takiej ochotki albo ślimaka i dodanie do ciasta da zamierzony efekt, czy trzeba to jakos suszyć i sproszkować ? Ciekawi mnie czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia na ten temat.
 
 
 
Piotr Ostrowski 



Pomógł: 57 razy
Wiek: 36
Posty: 1822
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2012-02-11, 17:36   

SQra napisał/a:
A kombinowaliście kiedyś z "produkcją" własnych smaków/zapachów? Chodzi mi o to w jaki sposób nadać kulkom zapachu np. małży, ochotki czy ślimaka... Czy zmiksowanie takiej ochotki albo ślimaka i dodanie do ciasta da zamierzony efekt, czy trzeba to jakos suszyć i sproszkować ? Ciekawi mnie czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia na ten temat.


Nie próbowałem takich kombinacji, głównie ze względu że tego typu kulki mogą długo nie wytrzymać, pleśnieć czy coś w tym kierunku, a gotowane mogą stracić swoje "właściwości" czy zapach, tak przynajmniej myślę.

Jestem właśnie po kulaniu partii próbnej kulek ochotka+czosnek ale tak dodając ten czosnek pomyślałem jeszcze o dwóch innych dodatkach. Chodzi mi o chrzan oraz chrzan japoński (wasabi). Jeśli chodzi o wasabi to szukałem świeżego :D niestety tak jak myslałem raczej niemożliwe w naszym kraju, pasty nie chce bo ma ona mało wspólnego z prawdziwym wasabi. Znalazłem wersje w proszku ale tam jest około 70% sproszkowanego. Poszukuje jeszcze nasion, ale jakoś nie znalazłem (jakby ktoś znalazł link będę wdzięczny) w poniedziałek jeszcze poprzeglądam katalogi z nasionami i podzwonię po hurtowniach może coś się uda, ale wątpię bo się z tym nie spotkałem.

Próbował ktoś stosować chrzan w kulkach?
_________________

Zapraszamy na naszą stronę na Facebooku
NO KILL CATCH&RELEASE
Piotr Ostrowski
www.CarpCity.pl
 
 
 
jarekb11 
Jarosław Bajek


Zaproszone osoby: 4
Pomógł: 16 razy
Wiek: 48
Posty: 485
Skąd: Wilkowice
Wysłany: 2012-02-11, 18:18   

Co do czosnku to nie wiem czy jest skuteczny.....miałem kiedyś taki przypadek.
Wybraliśmy się kiedyś z kumplem na rybki na 5 dniową zasiadkę ,było to jeszcze przed moim zainteresowaniem karpiarstwem więc celem był głównie leszcz.
Zanęta to głównie pęczak ,makaron gwiazdki,no i ten nieszczęsny suszony czosnek.

w pierwszy dzień zaraz po zanęceniu tą zanętą złowiłem karpia na 15 kg na orzeszki tykrysie więc myśle sobie super ,zanęta sie sprawdza .....była to jedyna ryba zasiatki przez 4 dni nie miejiśmy (ani ja ani kolega) ani brania

koledzy na sąsiednim stanowisku połowili leszczy,karpi,klenni..nawet suma


Więc chyba ten czosnek nie jest taki super.
 
 
wolus 
Kamil Wolek


Pomógł: 10 razy
Wiek: 25
Posty: 522
Skąd: Giecz/Środa Wlkp.
Wysłany: 2012-02-11, 18:30   

jarekb11, Sądzę, że na 5 dniową zasiadkę "nie na karpie" pojechaliście latem. Zgadza się :?: A tak jak koledzy pisali wcześniej, latem czosnek "nie działa' :D :D :)
_________________
Zawsze jadę NA ryby, a nie PO ryby!!!
Catch, kiss & release
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Wersja forum PDA/GSM
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Witam wszystkich użytkowników zaglądających jeszcze na to forum! Forum Karpiowe zostało całkowicie odświeżone i znajduje się pod nowym adresem ForumKarpiowe.pl Zapraszamy!