Dziękuję! |
Autor |
Wiadomość |
MariuszPosmyk
Administrator

|
Wysłany: 2018-05-27, 12:26 Dziękuję!
|
|
|
Drodzy Forumowicze!
Jesteśmy razem od 2010 roku. Przez 8 lat działalności forum, przeżyliśmy lepsze i gorsze chwile. To dzięki Wam forum-karpiowe.pl z niewielkiego forum wyrosło na największe forum karpiowe w polskim internecie. Dowodem wysokiego poziomu forum, jest zdobyta 4 lata z rzędu nagroda za najlepsze forum dyskusyjne dla karpiarzy, przyznawana przez Polską Federację Wędkarstwa Karpiowego.
Niestety, wszystko co dobre ma swój koniec. Ta życiowa prawda nie ominęła również naszego forum. Miejsca, w którym narodziło się wiele przyjaźni (z tego jestem najbardziej DUMNY). Tych wirtualnych, jak i prawdziwych. Miejsca, które dla wielu stało się nieprzebraną skarbnicą wiedzy i przewodnikiem na karpiowym szlaku. Miejsca, na którym przez wiele lat toczyły się gorące dyskusje, kłótnie, ale i gdzie nie brakowało humoru i dobrej zabawy. Forum było internetowym odbiciem naszego prawdziwego życia.
Spędziliśmy ze sobą kawał czasu. Nie tylko na stronach tego forum, ale również podczas organizowanych zlotów, zawodów wędkarskich czy weekendowych wypadów.
Nie sposób tu również nie wspomnieć o tym, z czego wszyscy możemy być bardzo dumni - udział w akcjach charytatywnej na których zebraliśmy parę złotych, które zostały przekazane na rehabilitację chorych dzieci. To dowód, że nie jesteśmy dla siebie obcy i w trudnych chwilach chcemy i potrafimy się wspierać!
Teraz z bólem serca przychodzi mi się z Wami pożegnać i zamknąć to miejsce.
Czy żegnamy się na zawsze?
Mam nadzieję, że nie. Liczę na to, że za jakiś czas z powrotem będę mógł się z Wami spotkać. Jednak czy tutaj, czy gdzie indziej oraz czy w takiej, czy innej postaci – tego jeszcze nie wiem.
Z tego miejsca chciałbym szczerze i gorąco podziękować wszystkim Forumowiczom, którzy tworzyli tę naszą małą społeczność. Bez Was i Waszego zaangażowania, to forum nie mogłoby powstać i istnieć tak długo i w takiej postaci.
Szczególne podziękowania dla całej grupy „Zasłużony”. To osoby, które były z nami w tym lepszych jak i gorszych chwilach i najmocniej zaangażowali się w rozwój forum.
Serdeczne podziękowania kieruję również do tych, którzy na różne sposoby wspierali naszą działalność:
www.sklep-karpiowy.pl
www.carpcity.pl
www.carplife.pl
www.karpmax.pl
www.monsterfishing.pl
www.prolam.pl
www.crazycarp.pl
www.baitbox.pl
www.nash.com.pl
www.stalomax.pl
www.carp-world.pl
Firma Tepes
Firma D.A.M
Centrum Wędkarstwa Gdańsk
www.swiatkarpia.com
www.fil-ps.pl
www.fishpoint.pl
www.coppens.pl
www.duxonshop.pl
www.carpland.pl
www.rockworld.pl
www.infinityfishing.eu
Łowisko Nekielka
Łowisko Pogalewo
Łowisko Gosławice
Łowisko Starorzeka
Łowisko Dobro Klasztorne
Szczególne podziękowania kieruję do osób, które przez te kilka lat dbały o porządek w tym miejscu. Respekt! Dziękuję za cierpliwość, Panowie! Jestem Wam ogromnie wdzięczny!
Damian Hryniewicz
Przemysław Piątek
Cyprian Gutkowski
Arkadiusz Klimaszka
Krzysztof Caban
Artur Strauss
Paweł Karwat
Dominik Idaś
Mateusz Janusz
Bartosz Szewczyk
Michał Biegała
Gabriel Hen
Tomasz Łukjaniuk
Jarosław Wołosz
Marcin (AeSeF),
Kamil Perepeczko
Bartosz Dziabas
Dariusz Szarabajko
Michał Jasiak
Mam nadzieję, że nikogo nie pominąłem. Jeżeli tak to najmocniej przepraszam. Nie zrobiłem tego celowo, a mogła mnie pamięć zwieść.
Jednym z powodów zakończenia działalności forum jest także początek obowiązywania przepisów rozporządzenia RODO dotyczącego ochrony danych osobowych, które wprowadza na administratora danych osobowych dodatkowe obowiązki, których spełnienie wymaga wielu zabiegów techniczno-organizacyjnych, których nie jesteśmy w stanie skutecznie wprowadzić w związku z ograniczonymi możliwościami budżetowymi.
Dziękuję Wam za wspólnie spędzone 8 lat! Dzięki Wam jest to jeden z najważniejszych okresów mojego życia! |
_________________ Kontakt z administracją forum: redakcja@forum-karpiowe.pl |
|
|
|
 |
daniels
Daniel Solowski

|
Wysłany: 2018-05-27, 12:48
|
|
|
Wielka szkoda, ale dzięki temu forum nawiązało się sporo znajomości (przyjaźni) z ludźmi mieszkającymi w różnych miejscach w Polsce i nie tylko, a tak prawdopodobnie nigdy byśmy się nie spotkali. Teraz się spotykamy gdzieś nad wodą i to jest piękne 🙂 |
_________________ Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi |
|
|
|
 |
MariuszPosmyk
Administrator

|
Wysłany: 2018-05-27, 12:53
|
|
|
daniels napisał/a: | Wielka szkoda, ale dzięki temu forum nawiązało się sporo znajomości (przyjaźni) z ludźmi mieszkającymi w różnych miejscach w Polsce i nie tylko, a tak prawdopodobnie nigdy byśmy się nie spotkali. Teraz się spotykamy gdzieś nad wodą i to jest piękne 🙂 |
Właśnie jak sobie o tym pomyślę, to mi się najbardziej morda cieszy Że kilka durnych kliknięć, które musiałem wykonać żeby to miejsce wrzucić do sieci sprawiło, że tyle super przyjaźni się urodziło przez te kilka lat. NO COŚ PIĘKNEGO!!!! |
|
|
|
 |
erde
Radek Dziedzic

|
Wysłany: 2018-05-27, 13:00
|
|
|
Wielka szkoda... Ale nie piszcie, że to przez RODO - ten temat jest bez problemu do ogarnięcia - w razie potrzeby pomogę. |
|
|
|
 |
Rumun
Administrator Krzysztof Caban

|
Wysłany: 2018-05-27, 13:01
|
|
|
Nieuchronny koniec czegoś, dzięki czemu staliśmy się kimś... |
|
|
|
 |
MariuszPosmyk
Administrator

|
Wysłany: 2018-05-27, 13:04
|
|
|
erde napisał/a: | Wielka szkoda... Ale nie piszcie, że to przez RODO - ten temat jest bez problemu do ogarnięcia - w razie potrzeby pomogę. |
Napisałem, że jednym z powodów.
Mimo wszystko dziękuję za propozycję Radku! |
|
|
|
 |
jony
Jan Zaprawa

|
Wysłany: 2018-05-27, 18:46
|
|
|
Szkoda, że się skończyło, do zobaczenia nad wodą. |
_________________ Im więcej wolno tym mniej wypada |
|
|
|
 |
AndrzejN.
Andrzej Najberg

|
Wysłany: 2018-05-27, 19:03
|
|
|
Fakt, mimo kilku " gownobórz", forum było bardzo pozytywnym miejscem. Mariusz, co się stanie z zawartością forum? Będzie zarchiwizowana i dostępna, czy wyleci " w kosmos, znknie bez śladu? |
_________________ "Mądrość niektórych, ogranicza się do ograniczania mądrzejszych" |
|
|
|
 |
tomekja123
Tomek Łukjaniuk

|
Wysłany: 2018-05-27, 19:39
|
|
|
AndrzejN. napisał/a: | Fakt, mimo kilku " gownobórz", forum było bardzo pozytywnym miejscem. | To racja. Można było poznać wielu wspaniałych Karpiujących ludzi. Poczytać dużo postów i wiele się nauczyć. |
|
|
|
 |
grzesiekcichy
Grzegorz Ciechanowski
|
Wysłany: 2018-05-27, 20:52
|
|
|
Mam takie pytanko. Da się jakoś przegrać, pobrać na dysk to Nasze forum? To forum to niesamowita kopalnia wiedzy |
|
|
|
 |
wild_scorpio46
Przemek Śliwiński

|
Wysłany: 2018-05-27, 21:11
|
|
|
Jaja sobie robicie ?
Szkoda .... |
_________________ Nadbużański Klub Karpiowy |
|
|
|
 |
shivan

|
Wysłany: 2018-05-28, 11:12
|
|
|
Smutno...ale jeszcze zobaczycie,że ludzie się zmęczą tymi śmietnikami na fejsbukach i zatęsknią za merytorycznymi forami.
W każdym bądź razie dzięki wszystkim którzy się przyczynili do powstania tego miejsca i tym którzy sprawiali,że było ono pełne życia. |
|
|
|
 |
jony
Jan Zaprawa

|
Wysłany: 2018-05-28, 12:38
|
|
|
AndrzejN. napisał/a: | Mariusz, co się stanie z zawartością forum? Będzie zarchiwizowana i dostępna, czy wyleci " w kosmos, znknie bez śladu? |
grzesiekcichy napisał/a: | Da się jakoś przegrać, pobrać na dysk to Nasze forum? To forum to niesamowita kopalnia wiedzy |
Byłoby super, gdyby była możliwość zachowania tej wiedzy dla potomnych |
_________________ Im więcej wolno tym mniej wypada |
|
|
|
 |
MariuszPosmyk
Administrator

|
Wysłany: 2018-05-28, 13:51
|
|
|
AndrzejN. napisał/a: | Fakt, mimo kilku " gownobórz", forum było bardzo pozytywnym miejscem. Mariusz, co się stanie z zawartością forum? Będzie zarchiwizowana i dostępna, czy wyleci " w kosmos, znknie bez śladu? |
Zastanawiam się jeszcze nad tym. |
|
|
|
 |
HubertK
Hubert Kreja

Pomógł: 1 raz Wiek: 18 Posty: 49 Skąd: Oborniki k. Poznania
|
Wysłany: 2018-05-28, 16:04
|
|
|
Jeżeli jest możliwość zachowania zawartości forum to było by super, takiej ilości wiedzy karpiowej jak tutaj nie znajdziemy nigdzie... |
|
|
|
 |
MariuszPosmyk
Administrator

|
Wysłany: 2018-05-28, 20:38
|
|
|
Obiecuję, że coś wymyślimy. Daliście mi wszyscy dużo do myślenia od wczoraj. |
|
|
|
 |
grzesiekcichy
Grzegorz Ciechanowski
|
Wysłany: 2018-05-28, 21:03
|
|
|
MariuszPosmyk napisał/a: | Obiecuję, że coś wymyślimy. Daliście mi wszyscy dużo do myślenia od wczoraj. |
Trzymamy za słowo i liczymy że coś dobrego wymyślisz |
|
|
|
 |
balcer00
Paweł Balcerowiak

|
Wysłany: 2018-05-28, 22:06
|
|
|
Szkoda dziękuje za to że mogłem poznać tylu wspaniałych ludzi dzięki temu miejscu, dziękuję wszystkim i każdemu z osobna za każdą pomoc. Nadal jesteśmy na "łączach" zwał jak zwał do zobaczenia nad wodą ! Pozdrawiam ! |
_________________ Machaj wędą , ryby będą ! |
|
|
|
 |
tomasz33
Tomasz Szymkowiak

|
|
|
|
 |
tomekja123
Tomek Łukjaniuk

|
Wysłany: 2018-05-29, 17:34
|
|
|
tomasz33, Będziemy wszyscy nękali Mariusza, żeby reaktywował forum w nowej odsłonie z jeszcze większą petardą😉 |
|
|
|
 |
tomaszc_r4
Tomek Ciesiółka

|
Wysłany: 2018-05-30, 18:39
|
|
|
SZKODA !!! Miło Was było poznać niektórych w sieci a niektórych również w realu. To przez Was wsiąknąłem w karpie, nie zabierajcie mi kolebki mojej pasji. Tu trafiłem na moich najlepszych kompanów zasiadek.
Mariusz jesteś ambitny i z czymś "wystrzelisz" - wierzymy w Ciebie. Na pewno znajdzie się grono chętne do współpracy/pomocy - jak zauważyłeś to w trakcie funkcjonowania FK. Powodzenia, do zobaczenia nad wodą lub targach (to też są sympatyczne spotkania).
Archiwizacja forum (możliwość zgrania)- super pomysł. |
_________________ Catch&Release |
|
|
|
 |
grzesiekcichy
Grzegorz Ciechanowski
|
Wysłany: 2018-05-30, 23:29
|
|
|
Czy któryś z forumowiczów jest może obeznany jak zgrać takie forum i czy to jest możliwe? Ile może zajmować miejsca? 20 -30 GB? |
|
|
|
 |
kwiatekkek
|
Wysłany: 2018-05-31, 12:46
|
|
|
Much sadlence!
Szkoda by bylo żeby zawartość tej skarbonki przepadla bez powrotnie.
Prezes pomyśl nad archiwizacją zawartości !
Jakby co to miejsce na serwerze sie znajdzie.
Miło było tu być, do zobaczenia nad wodą. |
_________________ ...Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej... |
|
|
|
 |
greagfh
|
Wysłany: 2018-05-31, 20:55
|
|
|
grzesiekcichy napisał/a: | Czy któryś z forumowiczów jest może obeznany jak zgrać takie forum i czy to jest możliwe? Ile może zajmować miejsca? 20 -30 GB? |
Około 1,5 GB, ja już ogarnąłem na wszelki wypadek |
|
|
|
 |
MaciejK
Kiedyś tu byłem....
|
Wysłany: 2018-06-01, 10:23
|
|
|
greagfh napisał/a: | grzesiekcichy napisał/a: | Czy któryś z forumowiczów jest może obeznany jak zgrać takie forum i czy to jest możliwe? Ile może zajmować miejsca? 20 -30 GB? |
Około 1,5 GB, ja już ogarnąłem na wszelki wypadek |
A jak to zrobić? |
_________________ Free Your mind! |
|
|
|
 |
słowik
Przemysław Słowikowski

|
Wysłany: 2018-06-07, 18:01
|
|
|
Wielka szkoda!!!
Miło było poznać wszystkich forumowiczów,myślę że spotkamy się niejednokrotnie gdzieś nad wodą
Pozdrawiam wszystkich i dzięki za spędzone wspólne chwile na forum. |
_________________ Lepiej mieć Parkinsona i trochę wylać, niż mieć Altzheimera i zapomnieć wypić |
|
|
|
 |
damian.1
Damian Szczukocki

|
Wysłany: 2018-06-09, 09:18
|
|
|
Dziękuję za czas spędzony na forum. |
|
|
|
 |
Majcher92
Łukasz Majchrzyk

|
Wysłany: 2018-06-10, 19:23
|
|
|
Szkoda że tak to się kończy. Dziękuję Wam wszystkim i do zobaczenia kiedyś gdzieś nad wodą!!
Ps.mam nadzieję że jednak będzie reaktywacja forum! |
_________________ Never Give Up :-) |
|
|
|
 |
beny.rac

|
Wysłany: 2018-06-15, 10:36
|
|
|
Witam,
Zaglądam tu czasem a tu taka "nowość".
Szkoda,bo te forum to kopalnia wiedzy o karpiowaniu. |
|
|
|
|
 |
dawkor
Tomasz Sokołowski
|
Wysłany: 2018-06-22, 12:31
|
|
|
A czemu nie zostanie przekazana domena i forum komuś innemu tylko skazane jest na śmierć ? |
_________________ Syn mnie pokonał na zawodach |
|
|
|
 |
|