Karta Wędkarska w Niemczech |
Autor |
Wiadomość |
uki80
C&R

|
Wysłany: 2015-03-07, 11:44 Karta Wędkarska w Niemczech
|
|
|
Mam okazję wyrobić niemiecka kartę wędkarska i teraz mam pytanie odnośnie kosztów. Moja ma kosztować około 130e i jest zalatwoliana przez pośrednika Polaka. Ile Wy placiliscie? I jak wygląda ewentualna kontrola nad wodą? Mój rejon to okolice Hamburga. |
_________________ Jeżdżę na ryby, a nie po ryby |
|
|
|
 |
aquilon
Dawid Wrzeciono
|
Wysłany: 2015-03-22, 20:37
|
|
|
Samo wydanie karty kosztowało mnie 75 euro, w tej cenie już była opłacona składka na 5 lat. Z innej beczki po co Ci pośrednik? |
|
|
|
 |
palika
palika
|
Wysłany: 2015-03-24, 13:08
|
|
|
Mieszkam w niedersachcsen koło hamburga, chciałbym sobie wyrobić kartę wędkarską, moze ktos mi pomoc ? Bylem juz w swoim stadhausiue pytalem sie urzednika czy mozna przepisać moją polska karte na niemiecka(w hamburgu tak ponoc robia), niestety po dwoch dniach pani do mnie odzwonila i powiedziala ze muszę zdawac kurs, bo hamburg to hamburg a niedersachsen ma inne prawa, plus niepotrafila mi doradzic gdzie moge karte wyrobic. Czy jest ktos z niedersachsen kto ma karte i moze mi doradzic gdzie ewentualnie moge pojsc. aha i w hamburgu przepisuja karte ale podwarunkiem ze masz meldunek tam, tak przynajmniej slyszalem.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
aquilon
Dawid Wrzeciono
|
Wysłany: 2015-03-24, 16:49
|
|
|
Najprostsza sprawa to się przemeldować do Hamburga
A jeżeli nie to podejdź do najbliższego wędkarskiego tam Cię skierują do szkoły gdzie się robi kurs, a resztę powiedzą Ci w szkole.
No i zostaje Ci jeszcze wujek google. |
|
|
|
 |
uki80
C&R

|
Wysłany: 2015-04-15, 18:28
|
|
|
Odezwij się do mnie na priv to pomogę ci z karta. Tez jestem z okolic Hamburga. |
_________________ Jeżdżę na ryby, a nie po ryby |
|
|
|
 |
Slawek1307
|
Wysłany: 2018-06-21, 23:58
|
|
|
Witam mieszkam delmenhorst i mam problem taki ze mam pl kartę wędkarska anie nie wiem jak wymienić na DE bez egzaminu jeśli wiesz jak to bardzo prosił bym o pomoc slawek |
|
|
|
 |
|