Wędkarstwo karpiowe Strona Główna Wędkarstwo karpiowe
Miejsce na wymianę poglądów pomiędzy karpiarzami. Znajdziesz tu zarówno dyskusje na temat sprzętu karpiowego, metod i technik połowu karpia, opinie na wszelkie tematy oraz mnóstwo innych porad. Dołącz do dyskusji z nami i dowiedz się więcej!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Sfermentowana kukurydza
Autor Wiadomość
Boksic85 
Błażej Kałużny

Wiek: 32
Posty: 38
Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: 2017-02-13, 20:27   

Witam kolegów,odświeżę trochę temat.Mam zamiar zrobić sobie zapas kiszonki ,a mianowicie do beczki 70L wsypałem 27 kg kuku,zalałem wodą i mam takie pytanie czy dodać soli do tego,a jeśli tak to jak dużo,ewentualnie co innego dodać czy może nic więcej nie potrzeba?
 
 
tomekja123 
Tomek Łukjaniuk



Pomógł: 43 razy
Wiek: 31
Posty: 834
Skąd: Siemiatycze
Wysłany: 2017-02-13, 20:30   

Boksic85 napisał/a:
a mianowicie do beczki 70L wsypałem 27 kg kuku,zalałem wodą
Mam nadzieję,że wcześniej ją namoczyłeś, ugotowałeś i zalałeś ugotowaną wodą ?
 
 
słowik 
Przemysław Słowikowski



Pomógł: 129 razy
Wiek: 37
Posty: 2205
Skąd: OLEŚNICA
Wysłany: 2017-02-13, 20:36   

tomekja123 napisał/a:
Boksic85 napisał/a:
a mianowicie do beczki 70L wsypałem 27 kg kuku,zalałem wodą
Mam nadzieję,że wcześniej ją namoczyłeś, ugotowałeś i zalałeś ugotowaną wodą ?

Inaczej będzie bimberek :mrgreen: :lol: :
_________________
Lepiej mieć Parkinsona i trochę wylać, niż mieć Altzheimera i zapomnieć wypić
 
 
tomekja123 
Tomek Łukjaniuk



Pomógł: 43 razy
Wiek: 31
Posty: 834
Skąd: Siemiatycze
Wysłany: 2017-02-13, 20:37   

słowik napisał/a:
Inaczej będzie bimberek
No,ładny przyjemny zapach będzie się unosił. Takiej sfermentowanej kukurydzy :)
 
 
mariusz123 
mariusz zieliński


Pomógł: 6 razy
Wiek: 36
Posty: 328
Skąd: gaszowice
Wysłany: 2017-02-13, 21:10   

Dobrze zrobił,zlej to po dwóch dniach i ugotuj.Potem zalej i wsyp cukier,tak by kuku była kilka centymetrów pod lustrem wody.....Można dodać dodatki itp,pewnie zaraz ktoś się zgłosi....Smacznego..mniam... ;)
 
 
tomekja123 
Tomek Łukjaniuk



Pomógł: 43 razy
Wiek: 31
Posty: 834
Skąd: Siemiatycze
Wysłany: 2017-02-13, 21:13   

mariusz123 napisał/a:
pewnie zaraz ktoś się zgłosi
Skąd wiedziałeś ?? Mariusz to prawda to co piszesz. Można dodać coś do kukurydzy, np.cukier jeżeli chcemy na słodko,albo po prostu pozostawić i dopalić ją tuż przed samym nęceniem.
Ostatnio zmieniony przez tomekja123 2017-02-13, 21:14, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Boksic85 
Błażej Kałużny

Wiek: 32
Posty: 38
Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: 2017-02-13, 21:19   

mariusz123, Też mam taki zamiar,tylko myślałem pomoczyć ją do jutra,czyli będzie około doby moczona,ugotować i z powrotem do beczki zalać wodą i niech się dzieję :D Ale zastanawiam się czy do gotowania albo później do beczki dodać soli,bo jak gotuje na świeżo to zawsze dla smaku sól dodaje :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Wersja forum PDA/GSM

Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Dla użytkowników:




Konkursy! Co miesiąc do zgarnięcia bony na sprzęt karpiowy oraz nagrody rzeczowe!








Duże zniżki na sprzęt karpiowy dla aktywnych użytkowników!







Możliwość testowania sprzętu oraz przynęt!




Sponsorzy forum: